Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza búrka, ktorá môže ovplyvniť celý svet. Naviac je tu hrozba teroristov, ktorí sa vyhrážajú, že celá vec bude ešte horšia, ako sa zdá. Je možné, aby búrka zničila pyramídy v Gize, Effelovu vežu v Paríži alebo Sochu slobody v New Yorku? Tím troch ľudí sa pokúša nájsť centrum búrky a preskúmať okolnosti jej vzniku. Príroda sa zrejme pomiatla, alebo sa niekto pokúša simulovať globálnu poveternostnú katastrofu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

No tak toto byla opravdu dobrá sranda. První část jsem jakžtakž překousla. Druhou část jsem lehce prosmála, protože při takovém scénáři, dialozích, do očí bijících nedostatků a chyb, to prostě nešlo jinak. Namátkou jmenuji například skutečnost, že venku zuřilo tornádu stupně 6, nebo kolik, okolo létaly kusy budov, betonu, byla převrácená auta, vše zdemolované, ale naši hrdinové se pořád vesele vozili v autech sem a tam, svítili ostošest a počítačová, internetová i telefonní síť stále pořád spolehlivě fungovala. A v centru tohoto nejvyššího stupně postávala Shannen Doherty a lehký větřík jí jemně cuchal vlasy:) Katastrofické filmy mám docela v oblibě a musím říct, že toto je jeden z nejhorších (ne-li nejhorší), jaký jsem viděla. Přijdou-li ještě horší, doufám, že se jim vyhnu. ()

lift666 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen Shannen Doherty hrála víc! Viděl jsem to sice dřív než Category 6: Day of Destruction, ale musím říct, že je to slabý odvar. Opravdu nic moc a jedna plná hvězdička je vážně za Shannen. Category 6 je dobrý katastrofický film a tohle je jakoby jeho pokračování ještě s horší vedlejší zápletkou. Naivně se snaží přesvědčit lidi, že způsobují globální oteplování a recyklací bychom se dožili nekonečna. Nakonec ještě víc naivně všechno dopadně dobře, což je prostě neodpustitelné. Takže za 40 % ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Klimatické změny způsobují velké bouře po celém světě. Nejdříve to odnese Paříž (Eiffelovka se tváří jako by byla z gumy) a pak už šup do U.S.A. Judith Carr (Gina Gershon) byla zrovna zvolena šéfkou agentury FEMA (něco jako systém včasného varování před přírodními katastrofami), což ji zrovna v této době (kdy se blíží výše zmíněné bouře) dvakrát netěší. Bouře se "inteligentně" soustředí na velká města, a devastují jedno za druhým. A právě se blíží dvě velké bouře přímo na Washington, a pokud se tam spojí, Bílý dům bude zničen, což znamená ... Konec světa, ehm. ... A jelikož je pouhý konec světa jako zápletka docela málo, takže je potřeba ještě přihodit náboženského fanatika, který unese skupinu "privilegovaných" odvážených do evakuace, ministra přes průmysl (Keneth Welsh se v těchto rolích vyžívá, úplně stejnou měl i ve Dni poté), který radši zničí svět než by si nechal ujít nějaký ty dolary, šílenýho lovce tornád flirtujícího s Brendou Walshovou (Shannen Doherty), útok jedovatých žab, zničení egyptských pyramid, atd Jako ekologická agitka docela cool, jen bych to zkrátil na jeden díl, vystřílel nepodstatný části (náboženský fanatiky, únos děcek či milostnou zápletku mezi hlavní hrdinkou a jejím bejvalým) a mohl by to být docela trhák ... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si to srovnám s jinými (rádoby) katastrofickými filmy kategorie B-C, musím chtě nechtě dát alespoň dvě hvězdy. Proč? Zas tak hrozné to totiž není... Děj zkousnu, efekty a herce podezřele také (Randy Quaid je prostě sympaťák), ale za tu klepající se kameru, která docílí nanejvýš toho, že vás rozbolí hlava, bych vážně zabíjela. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Koment po prvej časti: Ono tieto twisterovité béčka sú všetky na jedno kopyto. Vykrádajú sa navzájom, likvidujú jednu milovanú ikonu za druhou, spoja dokopy dvoch bývalých a hrá v nich Tom Skerritt. Jediná zmena spočíva vo vedľajších rozšíreniach deja. A tu v nich tvorcovia zaradili na 7 stupeň. Dosiahli však jedine natiahnutie filmu na dva diely a nutnosť snímania bezhlavo pobehujúcich neštastníkov. Ešteže rýchly strih a roztrasená kamera dodá o 30% akčnosti. Čo na tom, keď sa aktuálna scéna odohráva počas kľudného rozhovoru. Pravdepodobne je kľudný pretože monotónna intonácia a rozvážne pohyby všetkých zúčastnených tomu len nahrávajú...a vlastne ups práve im okolo hlavy preletel karavan. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve městech Winnipeg a Selkirk v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama