Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín zasiahla nevídaná vlna horúčav. Tristo kilometrov juhozápadne zničí úrodu na poli krupobitie a na vrchole stromu objavia mŕtvolu roľníka. Pre miestnu políciu je jeho smrť veľkým otáznikom, no nie pre meteorológa Mathhiasa Koeberlina, pretože tento fenomén videl už niekoľkokrát v USA. Je možné, aby sa tornádo vytvorilo aj na území Nemecka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Matthias Koeberlin vypadá jako zfetovanej Libor Bouček z noční show VyVolených a za celých 180 minut nepředvede jedinou obličejovou grimasu. Příběh je zcela evidentně béčkový, doplňují ho naprosto nevhodné a jednoznačně rozpoznatelné autentické záběry skutečných tornád a je sice ukrutně natahován, ale na druhou stranu jsem se nijak výrazně netrápil během jeho sledování. V druhé půli se konečně objevují i nějaké ty kroutící se "pomsty nebes", vcelku obstojně vizuálně zpracované. Film nemá finále a závěr obsahuje totální nesmyslnost. Půl hodiny vzdušný trychtýř rotuje ulicemi Berlína, aby se pak zastavil před telekomunikační věží, pocuchal vlásky hlavním postavám a v mžiku se rozplynul. Jak říká Matthias: S tímhle běžte do prdele! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, proč udělal z této ptákoviny režisér 2 dílný film ? Vše, co tím chtěl říci (včetně absolutně neschopné mladé lékařky) by se dalo natočit za 40 minut. Zbyly čas herci prochodili od ničeho k ničemu. Dejme tomu, že by skutečně tornádo tohoto druhu postihlo střední Evropu, pak by jistě napáchalo nedozírné škody a nezanechalo po sobě pár rozlámaných prken a převracených stoliček. Chápu, že Němci asi nemají takové možnosti jako finanční magnáti Hollywoodu, ledacos by se dalo odpustit... ale nudu u katastrofického filmu prostě odpustit nelze.Myslím, že 1* je akorát z úcty k promrhanému filmovému materiálu. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Na tv film to i ušlo. Viděl jsem to na nově a film byl vysoce tupý a bez naděje z toho něco vytřískat, ale já se neustále smál. Pro mě to byla spíše komedie a jak ten blb uniknul z tornáda tím, že ho to vzalo i se stanem a pak ho to vyplivlo jinde, kde hulil, tak to byla tak debilní scéna, že jsem se musel smát. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Na direct-to-TV to sice zas až takovej průser není (a díky tomuto povědomí překousnete i šílené triky, herce a scénář), ovšem až do té doby, než (jako já) zjistíte, že to má 3 hodiny a že je to nehorázně sprostě vykradenej Twister (chudák DeBont)! Herr Emmerich moooc dobře věděl, proč šel točit filmy (svého oblíbeného žánru) raději za velkou louži... ()

T600 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli ta ženská byla slepá tak já sem císřovna. Bože co sem si myslela? Druhou část sem nedala. To budu raději tlouct hlavou o zeď než skouknout další "americkou", levnou, debilní, trapnou a já nevím jakou ještě kravinu, která má popsat obrovskou katastrofu a naprosto neúspěšně se snaží napodobit většinou už tak dost strašné Americké ptákoviny. Bože to byla ale debilita!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Berlíně v Německu. (willy1)

Reklama

Reklama