Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulovi je deset let, ale stále se bojí všeho, čeho se jen může bát. Bojí se brouků, zvířat, plavání, občas lidí a nejvíc ze všeho se bojí tmy. Jenže mít deset let má i své výhody. Například když něco opravdu chcete, můžete se takového strachu snadno zbavit. A tak jeho rodiče nečekají, až bude pozdě a vyráží na rodinnou dovolenou do Skotska na zámek Canterville. Na Paula čeká opravdová zkouška, protože se zdá, že na zámku straší. A podle všeho to není jen výmysl Paulovy fantazie. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (7)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kinder duchárska komédia. Hlavným hrdinom tohto filmu je desať ročný chlapec, a práve pre túto vekovú skupinu je určený. Rodina Brennerovcov, manželia Jochen a Mona a ich dve deti, odchádzú na dovolenku do Škótska, na honosné, starobylé, vidiecké sídlo Canterville. Tam sa malý Paul zoznamuje s priateľským duchom sira Simona, ktorý na zámku straší už od roku 1584. Na to, že sa jedná o nemeckú, televíznu produkciu to vôbec nie je špatné. *** ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Chudák Wilde, chudák George Lucas....Ano George Lucas, ona totiž Isabel Kleefeldová spojila strašidlo cantervilleské a Chewbaccku se světelným mečem (sic!). Opět Němci zprznili klasiku. Není to komedie. Není to rodinné. Je to ZLO. Ten malý spratek neuměl hrát a byl na pěst. Proč tedy dávám dvě hvězdičky? Jedna je za Skotsko, které vypadá nádherně i v podřadném TV filmu a druhá za personál zámku, který je místy vtipný (služebná mluvící o otci svého dítěte :). ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

S předlohou Oscara Wildea to nemá téměř nic společné, snad jen ten název. Tohle je novodobá německá rodinná komedie natočená v poklidném duchu o roztomilém strašidlu, které žije už několik století na jednom skotském hradě. Je to podobně udělané jako film VE SPESSARTU OPĚT STRAŠÍ z roku 2010. I zde si filmaři vzali něco málo ze slavné předlohy a celé si to udělali po svém do současné podoby. [111. hodnocení, 7. komentář, 45%] ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalo sa na to pozriet, ale bolo tam toho malo na komediu, aj ked to bolo skor urcene pre mladsie publikum. Samotne strasidlo sa im celkom podarilo, ale to skoro nic nedianie vo filme ma aj troska nutilo k zivaniu, ake je to obcas nudne. Jedine co sa mi vo filme pacilo, bol ten hrad, ktory vyzeral aj obcas tajomne:) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmené povídky spisovatele Oscara Wildea. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama