Reklama

Reklama

Mezi spisovatelem a jeho ženou to na dovolené na Haiti začne pořádně skřípat. Ona si pak začne s jiným a její muž připraví o život jednoho z místních. (Netflix)

Recenze (17)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Náměť asi nebyl bůhvíjaký a film to bohužel dovršil z gracií. Přitom by se v tomhle Haiti dalo udělat více. Bohužel je to zde tak naivně až nezažívně podáno, že režisér prostě chtěl někoho, kdo odhodí šat  a Sophie byla správná volba. Což o to, holka tělo jak křišťál a Brasseur by sekundoval jako spisovatel dobře, ale prostě to nudí. Příběh je spíše cetka, kdy na 88 minut Vám přijde dobrých 20 záběrů úplně k ničemu. Je tu tolik balastu a nucených svlečených scén, že jako výplň jedné vraždy moc tento film nezachrání. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Až bizarně tragikomicky vyčpělé, rozklížené manželství chlastajícího spisovatele a jeho mladičké ženy nestmelí luxusní exotická dovolená, ale teprve vražda. Film mate tělem, od vztahové frašky / psychodramatu zabíhá do dusného krimi noir (viz podprahově znepokojivý, leč poněkud monotónní Delerueho saxofon) a zpět. Avšak odhalení má silné a z 20leté (nahaté) Sophie Marceau nelze spustit oči. ()

Reklama

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Hodně expresivní a sugestivní obraz manželské a tvůrčí krize. Prostředí tropů vytváří skutečně intenzivní pocit "pekla". To dusno úplně cítíte. Claude Brasseur je v roli spisovatele - alkoholika v tvůrčí krizi vynikající, naprosto přesvědčivý. Sophiea Morceau je božská a šílená zároveň. Přesně ten typ co dokáže chlapa úplně zničit. Příběh sám o sobě není až zas nijak zvlášť objevný. Největší předností filmu je určitě atmosféra a emoce. V něčem mi připomíná film Hořký měsíc. Rozhodně stojí za vidění. 80%. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

V luxusním hotelu v Port-au-Prince na Haiti bydlí krásná a smyslná Lola, které je asi 20 let, a její manžel Alan, o 30 let starší spisovatel. Jeho pobyt mu měl dát prostor pro napsání nové knihy, ale většinu času tráví popíjením. Ona, frustrovaná jeho chováním, si začne románek s francouzským spolucestujícím. Opilý na prázdné ulici je Alan napaden, ale když se brání prázdnou lahví, zanechá útočníka mrtvého. Svědek, Théophile, mu nabídne, že bude mlčet za obrovskou sumu v hotovosti, po které mu láhev vrátí. Lola prodá své šperky, sežene peníze a láhev hodí do moře. Alan není spokojen s tím, že tím vše končí, a přizná se policii, která mu nevěří, protože nemůže předložit žádný důkaz o vraždě a podezřelého už zavřeli... Slušná francouzská krimi. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Zajímavá atmosféra, hezká širokoúhlá kamera, Sophii to také sluší, přesto... Filmu chybí více napětí a žánrová ukotvenost, takto se pohybuje mezi psychologickým dramatem, noirem, erotickým filmem, thrillerem a díky obsazení G.Rinaldiho (jednoho z Bažantů) i falešnou komedií. Režisér filmu je u nás prakticky neznámý. Za mě poctivé ***. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama