Reklama

Reklama

Zhaibian

  • angličtina The Heirloom

Obsahy(1)

James se spolu se svou snoubenkou Yo nastěhuje do domu svého strýčka, který před dvaceti lety záhadně zmizel společně s celou svou rodinou a všemi, co byli v domě. Pozvou také kamarády Yi-chen a Ah-tsenga. V domě se však začínají dít divně věci a staré rány se začínají otevírat. V domě totiž nechybí zlo. Je ve čtvrtém patře. I na Tchaj-wan dorazila renesance asijského hororu. Film do distribuce koupili nejen v celé východní Asii, ale i k našim polským sousedům. Jeden z komerčně nejúspěšnějších Tchajwanských filmů minulého roku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

tombac 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluji asijské horrory a Heirloom se bezesporu povedl, už mám asi jasno v otázce nejlepšího filmu na Filmasii 2006. Strašidelné baráky, které přináší zhoubu svým obyvatelům, jsou v horrorech klasickou a nesčetněkrát zpracovanou látkou. Heirloom se ani nesnaží přispět nějakým novým osvěžujícím prvkem, ani diváka uzemnit "šokující" pointou. Všechny síly vrhá do tvorby zneklidňující a temné atmosféry, která obestírá tajemné rodinné sídlo. Hudba, zvuky a řemeslné zpracování pro to dělají maximum a výsledek věru nabízí ideálně neutěšenou a depresivní podívanou. Heirloom se mi líbil rozhodně více než tématicky příbuzné americké snímky Skeleton Key a Amityville Horror. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých ázijských hororoch, ktoré sa v poslednej dobe snažia vyzerať, čo najviac moderne ma The Heirloom prekvapil až klasickým budovaním atmosféry, ktorá naberá na intenzite úplne pozvoľna, ale za to čoraz viac znepokojujúco. Príbeh nie je nič nové, ale v danom žánri sa s ním pracuje slušne. Určite to nebude horor pre všetkých, ale tí ktorí nečakajú od hororov vždy len hyper rýchly strih a akčné hororové zábery v každej minúte si prídu na svoje. Pekný horor, zároveň doplnený krásnym klavírnym doprovodom. 4/5 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o strašidelných domech jsem moc neviděl a to i přesto, že jich mám doma celou kupu. Japonské duchařiny však většinou stojí za to a pokud se děj netočí jen okolo již ohrané černovlásky lezoucí odevšad, jsem ochotný se na ně i podívat. Takže jsem byl zvědavý, co z onoho čínského rituálu o dětských duších vyleze a byl jsem docela mile překvapený. Především pak onen čtyřpatrový dům a jeho pochmurnou visáž dokázal již sám osobě vytvořit potřebnou kulisu k tomu, abych si atmosféru užil do pohody. Je však pravdou, že tvůrci z toho místy udělali neskutečný guláš, díky podivnému chaotickému střihu, ve kterém jsem někdy ani nedokázal rozeznat, kdo (která postava) je zrovna na obrazovce (když ti šikmoocí vypadají v přítmí skoro všichni stejně)…(více na mém blogu) ()

francis 

všechny recenze uživatele

Co se týče strašení v super parádním strašidelným domě, byl jsem spokojenej (= vystrašenej). Pořád si ale říkám, že z tý čínský legendy mohli vytřískat víc, kdyby to domysleli pořádně. Motivace některých postav k některým činům mi přišly ignorantsky odfláknutý a jistý situace nepochopitelný, možná to ale je částečně tim, že s asijskýma hororama a kulturní tradicí nemám moc zkušeností, připouštím. Každopádně zajímavě natočený a strašidelný. tři a půl. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý a velmi atmosférický horor mě v první polovině nadchl, aby v druhé trošku zklamal přílišným vysvětlováním, haprující logikou a přikloněním ke všemožným klišé. Škoda, bylo tu zaděláno na víc. *** 1/2 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama