Reklama

Reklama

Unrolling Event

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1965, 1 min

Režie:

Paul Sharits

Obsahy(1)

Osmivteřinový dokument o tom, jak používat toaletní papír. (zdeny99)

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento návod, kterak používat toaletní papír nemohu hodnotit kladně. Sám mám několikaleté pedagogické zkušenosti a vím, že takhle stručné a odbyté vysvětlení povede k jedinému: hnědým flekům na spodním prádle. Pro někoho však i ty mají svou estetickou hodnotu. Ná závěr jedna technická poznámka a návrh: bylo by rozumné zadávat stopáž Sharitsových filmů v sekundách, v některých případech i milisekundách. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Paul Sharits ako nevedomý prorok. V deviatich sekundách odvinul prostredníctvom návodného príbehu na použitie wc rolky toaleťáku podstatu, myšlienkovú hĺbku a rýchlo sa meniacu scénu všetkých tých súčasných íventov, športových dní a motivačných tréningov rôznych inštitúcií a firiem. Vytvorených s cieľom cítiť sa v práci zábavne v rámci kolektívu jednej veľkej rodiny. V skutočnosti ide v týchto prípadoch práve len o kultúru správne použitého toaletného papiera, slúžiaceho na rýchle a hygienické odstránenie výlučkov. Podobne ako všetky tie veľké a malé potreby s použitím hajzliaku sa i zmienené akcie udržia v mysli len pár sekúnd - pretože ich je tak veľa a všetky sú si navlas rovnaké, či veľmi podobné a to napriek neustálej snahe o kreatívne zmeny. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Manuál k použití toaletního papíru... možná tímto pár-sekundovým videoartem autor myslel něco víc, každopádně já jsem to nepostřehl. Ale docela mě pobavil. ()

Reklama

Reklama