Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si určitě zaslouží originalita. A nejde jen o novinky jakými byla vlákna či Mengerova houba, ale o celkové uchopení duchařské tématiky, kdy je strašidlo spíš předmětem bádání, než skutečným strašidlem, ačkoliv samozřejmě i tady dokáže bubák dělat neplechu. Problém je, že díky té neotřelosti se až příliš často vytrácí to, co dělá horor hororem. Ne že by tu byla nouze o žánrové momenty, ale jejich dopad je díky zvolenému konceptu jiný, než by člověk chtěl. A další věcí, co mě překvapila, byla poměrně špatná triková stránka. Některá zjevení patří kamkoliv jinam, jen ne do nového milénia. Nicméně i tak se jedná o příjemný svěží vítr, takže hodnotím lehce nadprůměrně. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí si u hororů často stěžuje na nedostatek originality. Já si zdaleka nejsem jistý, jestli je opravdová originalita u hororů dobrá a prospěšná věc. Gui si mi může sloužit jako prostředek argumentace. Tento film je určitě originální - klasické schéma duchařského hororu obohacuje různými vychytávkami (multifunkční Mengerova houba, hedvábná vlákna, pravidla vzniku a setrvání ducha), přičemž všechny tyto originální elementy snižují působivost elementů tradičních, které mají v divákovi vzbuzovat strach. Všechno, co je na Gui si originální, mě rušilo a vadilo. O to víc jsem si pak užíval těch tradičních strašících momentů, jako třeba "přestřelky" s policistou na silnici. Mám z toho filmu rozporuplné pocity. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený mysteriózny horor. Má výborný príbeh o skupine vedcov pracujúcich na veľkom objave, s ktorým okrem iného dokážu zachytiť ducha malého chlapca a spolu so schopným policajtom, ktorého si vyžiadali chcú zistiť pravdu nielen o chlapcovi, ale aj o svete duchov. No to sa im môže vypomstiť. So spracovaním som veľmi spokojný, film je originálny, inteligentne pojatý a výborne prepracovaný, takže tu sa je stále na čo pozerať. Nadmieru zaujme už úvodná štvrtina, ktorá skvelo oboznámi so všetkým dôležitým, výbornou postavou policajta v jeho originálnej akcii, vedeckým tímom a samozrejme s duchom, po tomto zoznámení síce zaujímavosť filmu o niečo klesne, ale skutočne len o trochu, tu sa nedá ani na okamih nudiť, rôznych zaujímavých prvkov je tu nespočet, dobre sa pozerá aj na zisťovanie pôvodu chlapca a v poslednej štvrtine sa úroveň filmu opäť navýši, dej sa posunie výborným a hororovejším smerom a tu sa nedá vôbec nič vytknúť. Vzhľadom na to, že tento film ani nie je pravým hororom, ale skôr kombináciou žánrov, nechýba tu krimi, sci-fi, mysteriózny a nejaká tá akcia, tak klasické hororové prvky nie sú až tak výrazné, hlavne atmosféra je až na niekoľko situácií skôr slabšia, ale niektoré scény sú aj tak slušne napínavé. A niečo podobné platí aj o hororových scénach, v tomto filme ide hlavne o dej, takže po väčšinu času nie sú až tak výrazné, ale v záverečnej štvrtine sa to zmení a hororové scény sú vydarené. Herecké obsadenie je výborné, charizmatický Chen Chang v hlavnej úlohe, výborné zloženie tímu, príjemné ženské postavy, tu nie je najmenší problém. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak je prvotriedna, všetko viditeľne vyšlo tak, ako aj bolo zámerom. Silk je jeden z najlepších hororov za posledné roky, síce konkrétne v tomto žánri až tak výrazný nie je, ale to je mi úplne jedno, inteligentný a originálny film, na ktorom si tvorcovia dali viditeľne záležať. 79% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupině vědců pátrající po nadpřirozených jevech se podaří pomocí Mengerovy houby zachytit ducha mladého chlapce v jednom pokoji. Šéf týmu Hashimoto najme tajného agenta Tunga, aby jim pomohl rozluštit příšinu duchova setrvání ve světě živých. Dohromady zjišťují, že chlapce drží ve světě živých nenávist k jeho matce, a touha po absolutní pomstě.... Japonci horory umí - to je obecně známý fakt. Sice v "Silku" je smícháno kde co, a ve chvíli, kdy by už člověk čekal nějaké vyvrcholení a konec, film rozvede další část zápletky a jede se dál. Nakonec ale vše skončí, a z mého pohledu tím nejblbějším způsobem. Ale což ... Z herců bych snad jen vyzdvihl "kamennou tvář" Chen Changa (agent Tung). Určitě stojí za podívání... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pekna ukazka plynuleho prelinania viacerych zanrov. Ci uz su to hororove, dramaticke, mysteriozne ci sci-fi prvky, ziadny znich neposobi ako past na oko a kazdy z nich ma svoje vyborne momenty. Originalna zapletka do filmu vtiahne, drzi a nepusti. Vadila mi vsak prilisna prekombinovanost, ktora zbytocne kazila napatie. Taktiez klasicky prvok - ciernovlase dievciny - mi tuna tak celkom nesadol. Predsa len, nech uz ona vlasana vylezie odkialkolvek - proste uz nevystrasi. Tak ci tak, film ma co ponuknut a v niektorych momentoch, ci uz je to paradna scena sniper vs duch, ci mrazive sceny ala "nepozeraj sa mu do oci", je to perfektne. Urcite vynimocne. (7.5/10) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama