Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

RHK 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná, avšak žánrově nevyrovnaná komedie s neposedným Belmondem a krásnou (tehdy osmnáctiletou) Sophií Marceau. Začátek je erotická divočina, Belmondo ve stylu Bonda či Valmonta nestíhá střídat ženské. Pak následuje klasická konverzační komedie v jednom pokoji, nekonečné vymýšlení důvodů, proč jsou doma tři místo dvou. Snad nejzábavnější je třetí čtvrtina filmu, kdy se přidá více postav a ke konverzaci trocha akce. Závěr opět mění styl a je směsnou komediálně akční variací z filmové série Četníků, rvaček ze špageti westernů, crazy komedie a dost velké bezradnosti, jak film zakončit. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q1XQqordpaI ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Snad jediný jeho film, při vyslovení jehož názvu se mi automaticky nevybaví páně Belmondova držka. Kdepak on - tentokrát ne. Zvýší se mi tlak i tep, protože mám hned před očima dívčí tělíčko jak z alabastru! Tělíčko tenkrát sedmnáctileté kočičky Sophie Marceau (ta ňadra, ta ňadra...!) A jasně, Belmondo je tam - coby štvanec svého vlastního libida - taky dobrej. Ostatně jako ve všech filmech, do kterých kdy strčil svůj rypák (mistr promine, ale tohle nos opravdu není! :-)) ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy francouzské komedie. Alespoň pro mě. Kdysi v kině, když jsem byl na tomhle filmu pečenej vařenej, jsem měl srdce až v krku z nahé Sophie Marceau. Obdivoval jsem kaskadérské kousky. A hlavně se královsky bavil. Spolu s Četník a mimozemšťané, to byl v té době můj nejoblíbenější francouzský film. Navíc ten skvostnej dabing, to je prostě nádhera. Teď po letech, si Velikonoce můžou přičíst obrovský plusový body za finále, kde Belmondo vtrhne na projev socialistů, a dají si po hubě s ústředním kádrovákem, u čehož způsobí multikulturní roztržku. Krásná nekorektní komedie, dělající si prdel z lidských slabůstek, proto však velice lidská a milá. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Na tyhle Velikonoce záletník Stéphane rozhodně nezapomene. Mít v patách nekompromisní manželku, falešnou dcerou, hysterickou (falešnou) bývalou manželku, (pravého) čokoládového kohouta v náručí, rodící ženu na krku, a ještě vypadat jako frajer, to se vážně může stát jen v Belmondových filmech. A jen Belmondo z toho všeho dokáže vybruslit. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ta "jeho rodinka" se mu ale pěkně rozrostla. :-) Už zase válí. Má to ty správné belmondovské grády. S ním se člověk nenudí. Při každé příležitosti mlsně svádí něžné pohlaví. Je k pomilováníhodný, kocour jeden záletný. Nápadité historky se mu neustále valí z pusy, až se v jeho nadupané rezidenci třesou lustry. Baron Prášil nejprášilovější. Jeho pravdy v třeskutě všemožných, burácivě mužných situacích. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama