Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol to ani zďaleka taký prúser, ako som si myslel. Návrat v čase medzi vikingov, fajn. Mám rád historické filmy i sci-fi. Tu si vikingov užijeme, Caviezel ako hlavný hrdina o svojej minulosi veľa nerozpráva a nedozvieme sa toho toľko, koľko by sme možno chceli. Najväčšou slabinou filmu je digitálna príšera, ktorú si v úvodnej časti vikingovia zamenia za medveďa. Kiežby bol film honom na nejakého veľkého medveďa a to v podstate zbytočné sci-fi pozlázko mohlo ostať pre nejaký iný film. S vydarenejšími trikmi a premyslenejším scenárom by som možno dal aj štyri. Takto priemer. 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nazgúlovo zubaté rogalo z Pána prstenů ověšené světýlkama z vánočního stromečku a proti němu vesmířan tupého výrazu, ke kterému mám jen jediné: „Ježiši Kriste, Caviezele, hrej..!“ Pokud by film takového slibného námětu chtěl u mě zabodovat, musel by nabídnout mnohem temnější atmosféru, inteligentněji natočené flashbacky, jinou hudbu než jak z rakouského seriálu o pážatech na dvoře Habsburků a hlavně by si musel střihač za pomoci normanské sečné zbraně více pohrát s natočeným materiálem. Vrcholem zhovadilosti je ovšem český distribuční název, z něhož lze v nadsázce odvodit, že třeba takový skinheadský Romper Stomper s R.Crowem by mohl být uveden do našich DVD půjčoven jako Kojak II.. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa naozaj podarilo, nečakal som nič prevratné, ale dostalo ma to. Aj napriek svojej neoriginalite a ukážkovej béčkovosti, snímok ponúka skvelú a hutnú dobrodružnú jazdu. Je len škoda, že majú producenti občas talent zničiť film takmer nulovou propagáciou. Tento snímok si to rozhodne nezaslúžil. A ešte ku českému distribučnému názvu, to si fakt tí naši distribútori myslia že sme blbí? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, jak je ta stará norština podobná moderní angličtině. Když už se Claviezel učil aramejštinu, na jazyku vikingských bojovníků mohl taky zapracovat. Ale dosti lingvistiky. Z podobného ranku je to jednoznačně nejlepší film za poslední dobu. Kam se hrabou nějací AvP a podobné zrůdnosti, tohle je dobrodružná akce jak má bejt. Dějově to není o nic větší béčko než nějací kovoví plecháči měnící se na barevná autíčka a v zábavě je to daleko předstihuje. Má sice menší chyby jako přílišné upozadění některých sympatických vikingských ranařů v čele s Ronem Perlmanem a Johnem Hurtem a až příliš přepálený závěrečný boj, ale ostatní je opravdu na místě, atmosféra, prostředí, bitky, dokonce ani ta akční ženština mi nevadila. Zkrátka popít Heorotovu medovinu, přepásat se těžkým mečem a vyrazit bojovat s drakem jako v severských eposech. P.S. Stejně jako v Beowulfovi docela sympatické ironizování křesťanství. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ou yeah to byla jizda. Kdyz se sice zapomene na ten sci-fi puvod pana outlandera, tak je to jen variace na Vikingy, ale srat na to, kdyz je to takova zabava. Pribeh je presne tak akorat slozitej-jednoduchej, aby se neztracel cas zbytecnym vysvetlovanim a dal se prostor pro bitvy. Tech sice v prvni polovine moc neni, ale druha to bohate vynahradi. Co se tyce triku, je jasny, ze nebudou nejak dokonaly, jedna se o becko, ale jelikoz se drak vetsinou neukazuje moc detailne, tak je to v pohode. No a herecka sestava se povedla, Caviezel sice charisma dvakrat nepobral a Conan to taky neni, ale film utahne. Ale me nejvic potesil Ron Perlman, kterej si to tam daval s kladivem. Pokud nebudete cekat nic moc slozityho, pouze historku o parte vikingu, kery bojujou proti drakovi a spousta jich pri tom chcipne, obcas pekne krvave, to cely lehce okoreneny trochou romantiky, tak si film uzijete jako ja. Ale na 5* to hlavne kuli trosku vlaznejsi prvni polovine neni. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Renny Harlin byl původně navržen na režii a to v době, když Howard McCain psal scénář pro filmová studia několik let zpátky. (c.tucker)
  • Zatímco na území Norska nebyla ve skutečnosti za posledních tisíc let zaznamenaná žádná vulkanická činnost, ve filmu jsou jeskyně zalévány žhavým magmatem. (Conspi)
  • Není možné, aby se člověk mohl holou rukou dotknout právě ukutého meče a přesvědčit ostatní o jeho bezprostřední ostrosti, jak je možno vidět ve filmu. Ani po okamžitém ochlazení vodou rozpálená ocel takovou rychlostí nevychladne. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama