Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

castor 

všechny recenze uživatele

První Vikingové měli ve své době velkou hvězdu, uznávaného režiséra a balík peněz (160 milionů dolarů). Jenže z filmu s Antoniem Banderasem a tvůrcem Predátora nebo Smrtonosné pasti se stal propadák a kritici si na něm pořádně smlsli. Český distributor si titul nicméně půjčil i v případě story o bandě Vikingů, jednom cizinci a ohnivé sani. A divák si klepe na čelo, jak mohlo něco takového stát padesát milionů dolarů, respektive jak mohli být producenti tak štědří? Mixuje se tu totiž severská mytologie a sci-fi. Hodně divoké a hodně nekonzistentní. Zaměnitelný (i když snaživý) James Caviezel tu totiž přistane se svou vesmírnou lodí, ocitne se mezi Vikingy a společně odolávají útokům jakéhosi monstra. Sice od téhle ptákoviny rychle upustí, i tak bych ale namísto svítící obludy mnohem raději sledoval dva znepřátelené severské kmeny plné nasraných dvoumetrových zarostlých chlapů, kteří svými syrovými bitkami látce dodají tu pravou atmosféru chladu, smrti a barbarské zběsilosti za vzdáleného vytí hladových vlků. Což se v tomhle případě bohužel nestalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McCain vzal Vikingy a Beowulfa, hodil to do béčkoidního kvádra a stvořil něco, co se mi líbilo podstatně víc, než oba zmiňované filmy. Upřímně řečeno nečekal jsem prakticky nic a proto jsem byl mile překvapen. Vikingové vypadali (skoro) jako Vikingové, líbila se mi jejich slavnost s běháním po štítech, potěšila i srážka znepřátelených vesnic a konečně tu taky byla Sophia Myles, která má něco do sebe. Na druhou stranu je to béčko, takž tu byla řada patetických řečiček, klišé scén a samozřejmě tu řádila docela srandovní obluda. A taky je škoda, že nedostal větší prostor Ron Perlman. Ale čert to vem. Já se vůbec nenudil a ty necelé dvě hoďky utekly jako voda. 75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $166,003Tržby Celosvetovo $7,033,683 Tržby za predaj DVD v USA $2,384,279 //počet predaných kusov 187,043║ Je to v celku pozerateľné béčko, taký mix filmov Vikingovia a Relic, akciu brzdí rýchli strih, trikovo slušné ale otázka znie kto dokázal do tohto nacpať rozpočet $50miliónov?? /40%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi ladený dobrodružný historický film. Má vydarený príbeh o mužovi z inej planéty, ktorého vesmírna loď tu počas doby Vikingov havaruje, pričom z posádky prežije len sám, ale podarí sa uniknúť aj mimoriadne nebezpečnému tvorovi, ktorý začne ohrozovať miestne obyvateľstvo. A tak sa po počiatočných problémoch a nedôvere s Vikingami spriateľuje a spájajú svoje sily, aby nebezpečného tvora zastavili. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto spojenie dvoch úplne odlišných žánrov, sci-fi a historického pôsobí už na prvý pohľad veľmi atraktívne a našťastie to vyšlo snáď najlepšie, ako vôbec mohlo. Očakávane tu nič výraznejšie neprekvapí a neustále to ide v očakávanom smere, ale to v tomto prípade ani trochu neprekáža. Dej je aj tak po celý čas výborne zvládnutý, má skvelé tempo a ani jediné slabé miesto, skvelo sa pozerá na to spriateľovanie cudzinca s vikingami, spoluprácu dvoch vikingskách skupín a samozrejme aj celý lov, potenciál sa využil naplno a ani ma nenapadá, čo by som tu v rámci žánru mohol vytknúť. A zaujal ma aj ten menší zvrat, ktorý trochu ovplyvní celkový pohľad na rozdelenie kladnej a zápornej strany. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Síce nie je až tak napínavá, ako by mohla byť, ale toto len predsa nie je horor a preto mi to vôbec neprekáža. Hlavne, že všetky akčné sekvencie sú veľmi dobre natočené, obsahovo zaujímavé, pričom pár momentov sa mi veľmi páčilo, hlavne nočné osvietenie netvora, okrem samotného lovu potešia aj nejaké tie strety medzi vikingami a poteší, že je to aj pomerne drsné. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, bavila ma všetka akcia, ale najviac asi tá, ktorá sa odohráva v tábore vikingov. Herecké obsadenie je veľmi dobré, James Caviezel mi tu sadol výborne, ale bavili ma aj všetky výrazné postavy vikingov, ktoré mi prišli až prekvapivo sympatické, ako princezná, najlepší bojovník, ale aj Ron Perlman a John Hurt. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, výborný vizuál a skvelé tempo, tu sa nedá nič vytknúť. Na plné hodnotenie to síce nie je, ale práve takto má vyzerať pravé béčko, príbeh, postavy, vizuál a aj akcia sa mi páčili a aj po niekoľkých pozretiach ma to baví stále rovnako. 78% ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nedostatek peněz a nápadů vynahrazený béčkovitou vtipností a stopovým množstvím guilty pleasure zábavy. Má to všechno, co mají lidi rádi - kroužení kamery kolem vikingské vesnice, podzemní jeskyně, vrak pod vodou, světélkující příšery a jejich doupě, zelený sliz, hrdinovu smutnou minulost, lovestory, výbuchy, šablonovité žvásty, Boromira, strom v domě, finálový souboj na útesu u vodopádu, vesmírnou loď, dvoumetrové fantasy meče a zrzku. Akorát je to zcela nefunkční. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Není možné, aby se člověk mohl holou rukou dotknout právě ukutého meče a přesvědčit ostatní o jeho bezprostřední ostrosti, jak je možno vidět ve filmu. Ani po okamžitém ochlazení vodou rozpálená ocel takovou rychlostí nevychladne. (Conspi)
  • Neuvědomělou změnou maskérů prochází Boromirovo (Cliff Saunders) tetování, když scénu od scény mění vzhled z medvědího obličeje na medvědí pracku. (Conspi)
  • Jeden ze štítů v síni Štítů byl pomalovaný jako norská vlajka. (c.tucker)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama