Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Studentka je příjemná komedie, ve které Sophie Marceau jistě potěší všechny své příznivce v roli dobře vychované, leč svéhlavé měšťanské dcerky. Autorka scénáře sepsala příběh podle osvědčeného vzoru Mejdanů a Claude Pinoteau ho lehkou rukou inscenoval. Klišé o emocionálním umělci na jedné straně a racionální intelektuálce na straně druhé je zasazeno do slušně vykresleného studentského a muzikantského prostředí. Kdo si chce tedy užít skoro dvě hodiny lehké filmové podívané, tomu Studentka jistě udělá radost. (06/1991, Iva Hejlíčková) ()

cure 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film so Sophie. Na veľkú romantiku moc nie som, ale toto ma pred rokmi dostalo podobne, ako jeden tiež zabudnutý filmík "Dvaja na lásku". Ako píše gouryella "po kolikate uz ten samy pribeh". Takmer všetky možné témy už boli vo filmoch spracované a niektoré sa opakujú stále a opakovať sa budú. Ide o to, ako je to nakoniec natočené. A toto je natočené veľmi príjemne, uveriteľne, francúzky a tak to mam rád. Sophie má výborného partnera vo Vincentovi Lindonovi a obaja hrali ten svoj vzťah veľmi veľmi prirodzene. Dialógy a scénar mali hlavu a pätu, žiadne slzy naviac. Bolo aj troška erotiky, troška srandy a celé to bolo zabalené do príjemnej muziky od Vladimira Cosmu, ktorý sa vo svojom obore vyzná takmer ako Ennio Moriccone (tento pán je ale úplná špička). Vo svojom žánry to je u mňa v top3 a teda za 5 hviezd (95%). ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Milostný film jak víno ze studentského prostředí. Velice pěkná romance. Zde jsem ten závěr před zkušební komisí na konci prožíval neskutečně s nimi, jelikož jsem se na tento film koukal večer před ranním plněním státní zkoušky, kterou jsem nakonec splnil, ale byl jsem totálně napnutý jak struna, u toho jejich mluvení z patra před komisí. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Opravdu téměř hloupý film s krásnou Sophií Maceau. Ta když rázně kráčí Paříží v černém triku bez podprdy, člověk by dal i pět. Režiséra ani scénáristu jsem tedy moc nepochopil. Udělali takový romantický guláš o velké lásce(ale vona zas tak velká není) a o velkém intelektualismu hlavních postav (ale oni jsou to prakticky pitomé děti, kteří se vzájemně jakoby míjejí). Valentýna je takový rozmazlený fracek, která veškerou životní energii vloží do vysoké školy a souvisejících aktivit. Asi si ta hloupá husa neuvědomuje, že nakonec bude dělat někde šmudlu za více peněz v PR anebo se bude realizovat za úplné šušně jako učitelka literatury na gymplu. S tím muzikantem je to obdobné, má idol Toma Waitse(to já taky) ale hraje s kapelou úplný sračky. A tak nevím, co chtěli ti tvůrci vlastně říct... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete dívat na film jen kvůli hlavním hercům, tak je to koukatelné. Pokud od filmu očekáváte něco víc než jen romantické plky, tak to ani nestahujte ani nevyhledávejte, protože vás odradí úvod, který je jak z videoklipu Wham! Last chrismas - totálně trapný. Nechápu, proč by se nemohli hlavní hrdinové setkat jinak. Stejně jako závěr: namísto aby se po zkoušce na sebe vrhli jako ve Flashdance, tak Valentýna odkvačí s kamarády a pak si uvědomí, že jí jaksi někdo chybí. Trapas... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Paríži, Dijone, Avignone a Méribel (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama