Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V cyklu Příběhů slavných dnes máte možnost zhlédnout dokument režiséra Tomáše Kábeleho o skvělém herci, dramaturgovi ale i překladateli Leoši Suchařípovi. V polovině šedesátých let ho přemluvil profesor Ivan Vyskočil, aby s ním v Redutě vystupoval v tzv. textappealových představeních. Mezitím učil i na Filosofické fakultě ruské divadlo. Zároveň nastoupil jako dramaturg do Činoherního klubu. Setkal se zde s Landovským, Skoumalem, Vodňanským, Frohlichem, Vostrým, Kačerem a řadou dalších umělců. V Činoheráku začal působit i jako herec, vytvořil tu nezapomenutelné postavy ve hrách jako Bludiště, Revizor, Narozeniny, Zlatý kočár atd? Působení v Činoherním klubu patřilo spolu s obdobími v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Divadle Na zábradlí mezi jeho tři nejslavnější etapy. Na herce s nezaměnitelnou dikcí vzpomínají Helena Suchařípová, David Suchařípa, Táňa Fischerová, Jan Kačer, Bohumil Klepl, Pavel Fandovský, Ivan Rajmont, Jiří Schmitzer, Tomáš Töpfer, Ondřej Vetchý, Ivan Vyskočil st. a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak se nestát v Ústí nad Labem alkoholikem? Pít jenom večer." Redaktor Divadelních novin, překladatel ruských her, dramaturg, herec a milovník vodky Leoš Suchařípa během svého života prodělal jeden infarkt a dvě mrtvičky, jeho širokou duši však nezdolalo nic. Krásně na něj vzpomínají rodinní příslušníci a jeho kolegové, nejsrdečněji asi nejvíce Lanďák, Honza Kačer a Táňa Fischerová. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl řekl, že měl v 48i infarkt, v 50i první mozkovou a v 52 druhou mozkovou a následně se musel učit všechno znovu, chodit, mluvit, jíst. Vrchol jeho kariéry strávil v pražském Činoheráku, kde byl jeho parťák a kámoš Petr Čepek. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama