Reklama

Reklama

Zahřívací kolo

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie zahřívací kolo se odehrává v polovině 80. let minulého století a vypráví příběh Briana Jacksona - chlapce z dělnického prostředí, který právě nastupuje do prvního ročníku Bristolské univerzity. Jeho přátelé z rodného města se bojí, že z něj škola udělá namyšleného všeználka, ale Brian má úplně jiné starosti. Na škole si chce splnit celoživotní přání - zúčastnit se tradiční britské televizní soutěže University Challenge. Při svém snažení se zamilovává do krásné kolegyně ze soutěžního týmu a navíc vymýšlí plán, jak díky vědomostnímu kvízu získat i její srdce. Zahřívací kolo je hořkosladká komedie o věrnosti, lásce a rozdílu mezi významem slov znalost a moudrost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Beatle 

všechny recenze uživatele

Britská romantická komedie z univerzitního prostředí, obsazená herci, kteří mají v reálu univerzitní věk dávno za sebou :) Bylo to milé, občas praštěné. Nezastírám, že se u mě hodnocení výrazně zvýšilo, především kvůli luxusnímu obsazení - Catherine Tate, Benedict Cumberbatch, Mark Gatiss a James McAvoy. Je to neuvěřitelné, ale McAvoy vypadá i ve svých letech pořád na dvacet. Bless him :) ..............70%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kinematografický ekvivalent vystydlých fish&chips. Víte jak to bude chutnat, ale když už vám to objednali, tak to holt dojedete. James McAvoy se snaží, ale všechno ostatní jde rychle k čertu po tisíckrát viděné osnově. 80s soundtrack a pididávky suchého britského humoru nepomáhají, tenhle film je nuda stočená do pestrobarevného obalu. Nenechte se oblafnout a sáhněte po jiném ostrovním importu (50%). ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. Herecké obsazení Catherine Tate, Mark Gatiss, Charles Dance, Lindsay Duncan, Benedict Cumberbatch mi sice poskytlo pár momentů, kdy jsem se slušně bavila. ... ale spíše než filmem samotným to bylo tím, co všechno ze sebe mí oblíbení herci udělali. Takže pro ty, pro které jsou výše zmiňovaní jen obyčejní herci tu toho k vidění asi moc nebude. ()

Metalýza 

všechny recenze uživatele

Už jenom kvůli tomu obsazení nemůžu jinak - všechny důležité herce mám dobře zafixované z jiných rolí a vidět je v tomhle jednoduchém, ale zábavném filmu bylo jako potkat staré dobré přátele. Uznávám, mohlo to být ostřejší (neznám předlohu, ale hodlám napravit), vlastně o nic nejde, ale bylo to takové příjemně retro (ten soundtrack!!! ♥) a prostě to tak nějak sedlo do nálady. Sentimentální čtyři hvězdičky od studentky anglické literatury :-) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Příliš jsem od téhle romantické komedie nečekal (kvůli nízkému hodnocení na CSFD), ale podle bratra to měl být fajn film, tak jsem to zkusil, vypnout to můžu vždycky. A dávám za pravdu bratrovi - tenhle film je fajn, ani chviličku jsem se nenudil, vybraní herci sem padnou, je to dobře napsané i zrežírované a nejlépe tenhle snímek asi zhrne trochu otřepaná věta: "prostě se mně na to celou dobu příjemně dívalo." Tahle romantika mě bavila a hodnocení na imdb (67) jako obvykle mnohem lépe sedí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Představitelky Rebeccy a Alice Rebecca Hall a Alice Harbinson mají stejné jméno jako jako jejich postavy. (Falco.araea)

Reklama

Reklama