Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keith Nelson (E. Stoltz) studuje na prestižní střední škole. Se spolužáky si příliš nerozumí, jeho kamarádkou je nespoutaná amatérská bubenice Watts (M. S. Masterson). Keith je zamilován do krásné spolužačky Amandy (L. Thompson), využívá také pomoci své kamarádky, aby se jí přiblížil. Nakonec však Keith pochopí svůj omyl a zjistí, že štěstí bylo po celou dobu mnohem blíž, než se domníval - zanechá marné snahy a vrací se k Watts. (ČSFD)

(více)

Recenze (29)

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najslabšia Hughesovka. Ako je to pri tomto žánri zvykom, už na začiatku viete ako to skončí. Aj keď ja na Stoltzovom mieste by som sa rozhodol inak. Má to niekoľko fajn scén, no nič výnimočné, čo by utkvelo v pamäti. Navyše na Stoltzovi a Lee je vidno, že obdobie keď im bolo násť už majú dávno za sebou, tých stredoškolákov im neuverite. A tak tým najlepším vo filme je Elias Koteas, drsňák z ktorého ide strach. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové americké správňáctví (teenageři se pokouší vzepřít se konformitě reaganovského období, elitářští snobové vs hrdinové dělnické třídy) + okouzlující Mary Stuart Masterson (její řidičský hábit je asbolutně dokonalý) + hudební pecky typu "Beat's So Lonely" od Charlieho Sextona + nezaměnitelná dobová atmosféra = extrémně naivní (což též o něčem vypovídá), leč současně nadmíru zábavná a chytlavá sonda do života (ne)obyčejných středoškoláků. 8/10! ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Koukl jsem na tento filmek, hlavně kvůli Lee Thomspson, ale celkově jsem byl velmi spokojen. Přestože je od začátku jasné jak to bude vypadat, obsahuje film příjemné herce, pohodovou atmosféru a celkově se na to dobře kouká. Neodpustím si poznámku: Když člověk koukne na to, co točí např. jako středoškolské romantiky v posledních letech, nestačí než zamáčnout slzu nostalgii. Viva la 80! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Výborná teenagerská romantika, ktorá bez problémov prekonáva všetko čím nás v rámci žánru dávkovali keď som bol ja na strednej . Jediné čo tomu chýba je niečo výnimočné čo by to vynieslo z tieňa najslávnejších generačných 80´s peciek. Breakfast club, Ridgemont High, Heathers alebo Ferris Bueller sú predsa len trochu inde. Ale aj tak 7/10 už len kvôli tomu, že každý šprt tráviaci čas pred plátnom radšej ako diskotékach a chlastačkách chcel toto na strednej zažiť smile – emotikon John Hughes (aj keď tentoraz iba ako scenárista) bol v tomto žánri proste kráľ. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ne úplně nejznámější osmdesátkový film z dílny Johna Hughese. Překvapivě ani oblečení není tak křiklavé a songy tak profláklé, přesto jsou 80s z filmu cítit až za roh. Na Snídaňový klub, kde účinkovalo tvrdé jádro Brat Packu, opravdu nic nemá, nicméně Báječnou chvíli mohu s klidným svědomím zařadit mezi to nejlepší z produkce 80. let v rámci (teenage) romantických komedií. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama