Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Homérovy příběhy okouzlují stále. Příběh Parida a krásné Heleny, Trojská válka, do které byl zapojen i král Ithaky Odysseus, jeho lstivý plán s dřevěným koněm, pomocí něhož Řekové dobyli Tróju, i další dobrodružství, která Odyssea potkala v době jeho desetiletého bloudění, na cestě domů. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

honz 

všechny recenze uživatele

Slavný homérský epos ploškovou technikou. Unikát animovaného filmu osmdesátých let a pro mě úžasný a nezapomenutelný filmový zážitek mých dětských let. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Homérský epos za pouhopouhých 70. minut: pohyblivá ilustrace putování krále Odyssea (J. Bartoška) z dobyté Tróje na rodný ostrov Ithaku. Přitom mu hrozí nebezpečí v podobě Laistrýgones což byli obří mýtičtí lidožrouti. Ve filmu bylo použito jak kombinovaných tak animačních technik navzájem. Viz třeba dokreslování, ploškový film. Film byl podle titulek vyroben ve výrobně KF Praha ve studiu Jiřího Trnky a také ve studiu DEFA v Drážďanech v bývalém východním Německu. Na jednotlivých scénách se podílel i třeba režisér Ivan Renč, výtvarné pojetí nám vytvořil otec Kluka s plakátu Josef Kábrt a příběh nám skvělým způsobem odvyprávěl Ladislav Mrkvička. Krom toho se nám ve filmu ještě vedle Jiřího Bartošky představily ještě třeba Libuše Švormová jako Kirké a Kalypsó nebo třeba Tomáš Juřička jako Télemachose. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama