Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek, jehož režisérem, scénáristou, hlavní hereckou hvězdou a dokonce i autorem hudby je sir Anthony Hopkins. Film vypráví příběh scénaristy, pracujícího na snímku jménem Slipstream (sic!), jemuž se náhle začne dějová linka právě psaného díla podezřele proplétat s osobním životem: filmové postavy se objevují v reálných situacích a hlavní hrdina (a společně s ním i divák) si nemůže být jistý vůbec ničím. Ve vedlejších rolích filmu, který lze přirovnat k režisérskému stylu Davida Lynche, jsou ze známějších herců k vidění například Christian Slater nebo John Torturro. (curfew77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako Anthony Hopkins /The Silence of the Lambs, World´s fastest Indian/ je vyborny herec, takisto je priemerny, miestami az priserny reziser. Tento film je toho krasnym dokazom. Rezia je hrozna a amterska - to vidno na kazdej scene filmu, dejova linia nedava zmysel, a ani herci ako Hopkins a Michael Clarke Duncan /Green Mile/ z toho nedokazali spravit dobry film. 41 % ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

K Anthonymu Hopkinsovi mám jednu prosbu: Sire, držte se raději své herecké profese, protože Slipstream nesvědčí o tom, že byste jako scénárista a režisér mohl uspět. Slipstream vypadá spíš jako dílko mladého tvůrce hudebních videoklipů, který zhlédl několik slavných Lynchových filmů a řekl si, že to není nic těžkého a zkusí to taky. Vizuálně a obsahově to sice Lynchovy úlety připomíná, ale ta příznačná surreálnost a hypnotická atmosféra Lynchových děl je tatam. Přibyl zběsilý střih a spousta samoúčelných "vychytávek", kterými Lynch obratně manipuluje s divákem, ale tady se za nimi evidentně neskrývá žádný význam. Tohle je případ snímku, kterého jsem za pět minut měl plné zuby, ale protože mi bylo hloupé vypořádat se s ním tak rychle, trpěl jsem další desítky minut, aby se můj názor nezměnil. Snad jen některé scény jsou tak nechtěně pitomé, až jsou úsměvné. Po všech stránkách jde o nepovedený experiment. Celkový dojem: několikanásobně podtržená nula. Možno doporučit intelektuálně zaměřeným snobům a masochistům... ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Má tohle Anthony Hopkins zapotřebí ? Napsal scénář, režíroval, hrál jednu z rolí a dokonce je i autorem hudby. Vzal si toho na sebe prostě moc a výsledkem je neskutečná slátanina, na kterou se téměř nedá dívat. Příšerné jsou i hodně časté prostřihy, až z toho člověka bolí oči. Slipstream je další z několika titulů, kde lituji, že hodnocení ODPAD neuděluji. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, a téměř všemi (99,9%) zde nesprávně či vůbec nepochopen, což jen dokazuje, jak výjimečný tento film je. Nemá cenu se tu pouštět do rozborů, to už tu udělali jiní, jen, padají tu zmínky o Lynchovi, ač to s Lynchem nemá nic společného, kdyby toto Lynch natočil, stydět by se za to nemusel. (Taky) se mi to velmi líbilo. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Dialog na čtyřicáté minutě filmu: - "Bere nějaké léky, že?" - "On bere všechno." - "To jsem si myslel... Vicodin?" - "Jo, to ste uhád... Z toho je magor!". Nejlepší dialog filmařů v celém filmu, protože jednoduše odpověděl na to, co jsem si od prvních minut sledování myslela: takže dámy a pánové, můj oblíbený herec, sir Anthony Hopkins, evidentně jede na drogách, jinak si nedovedu Slipstream vysvětlit... Dokoukala jsem to do konce jen z toho důvodu, abych alespoň částečně zjistila, co tím chtěl autor říct a stejně jsem zjistila prd. Bejt tohle jedinej film americký výroby, kterej bych doteďka viděla, byl by to s nejvyšší pravděpodobností i ten poslední. Totální WTF kousek, u kterého mě napadá, že plejáda herců, která se ve filmu objevila, přijala účast jen ze solidarity a známosti k Hopkinsovi, ale točit to někdo jiný, nečetli bychom v obsazení jediné známé jméno, ale kdo ví, možná že ani tak nešlo o známost, jakože se spíš chytili na ten Vicodin, co dostávali k honoráři, protože jinak si ten jejich zápal pro ukřičený absurdní dialogy o ničem nedovedu ani vysvětlit. Celý to vypadá jako by byl scénář napsaný na jednu A4 s tím, že se pak všichni při natáčení sjeli a točili, co je zrovna v zápalu vášně napadlo a silně obdivuji každého, koho jeho střízlivý intelekt donutil po shlédnutí tohoto veledíla dát víc jak dvě hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Anthony Hopkins si nejdříve napsal scénář pouze pro zábavu a netušil, že se nakonec rozhodne o jeho zfilmování. (Terva)
  • Anthony Hopkins chtěl vždy natáčet na poušti. Právě proto se tak ve snímku objevily scény z pouště. (popos)
  • Anthony Hopkins nosil v hlavě příběh již dlouho, k napsání scénáře se ale odhodlal až po menším postrčením své třetí ženy Stelly Arroyavé, která se jej zeptala: „Proč nenapíšeš scénář?' Scénář poté napsal a poslal Stevenu Spielbergovi, který jej považoval za dokonalý americký dialog napsaný Angličanem a Anthonymu řekl, ať snímek natočí. Sám se k filmu ale nepřidal. (popos)

Reklama

Reklama