Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot... Guillaume Canet ve svém druhém celovečerním filmu (debutoval snímkem Mon idole, 2002) vychází z literární předlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachycuje v něm pocity a vnitřní krizi člověka, jenž je vtažen do záhadného světa polopravd, který mu však neustále uniká. Alex se nedokáže vymanit z idylických vzpomínek na šťastnou minulost. Možná právě v nich je ale ukryt klíč k tajemství... To vše na pozadí napínavého kriminálního příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Una111 

všechny recenze uživatele

Thriller? Drama ? Krimi? Mysteriózní? - - - No, jako thriller bych to neviděla, drama snad, kriminálka bídná a v čem spočívá ta mysterióznost, to fakt nevím. Přehnaně dlouhá stopáž, zmatenost situací a nepřehlednost postav a na závěr se nám rozuzlení vysvětlí a převypráví jako ve večerníčku. Hotová bída s nouzí! Ty dvě * za ten úprk hlavního hrdiny, ale to je tak asi všechno... (A to bych nejraději ještě jednu ubrala za tu lesbu a ty nevkusnosti v ateliéru - mimochodem zcela nepotřebné a bezúčelné! - takový ten úplatek naší pokleslé době, že!?) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak týmto filmom sa Canet zablysol ako bleskom z jasného neba. Šialene zmätený scenár, inteligentná zápletka, vzrušujúci a napínavý príbeh, správna mysteriózna dávka, ktorá sa na konci rozumne vysvetlí. Čo chcieť od filmu viac? Azda len trošku chytľavejší rozjazd a pár menej patetických scén. Nemôžem sa však ubrániť spokojnosti. Kvalitný thriller plný záhad, nevyjasnených faktov a lží, nevyhnutných zvratov a hlavne tajomnej atmosféry, ktorá bola nosným pilierom celého filmu. Každú chvíľu som bol plný napätia, očakávaní, obáv a pochybností, čo sa udeje vo filme a či si film vôbec udrží nastolené tempo a kvalitu až do konca. Zvratmi sa to ku koncu filmu len tak hemží a so slabšou réžiou by ich film naozaj nemusel ustáť. Filmu prospel dokonca aj letmý náznak akcie, ale aj sním sa tvorcovia udržali pri zemi. Herci sú náramne presvedčiví, obzvlášť François Cluzet (nevídaná podoba s Dustinom Hoffmanom). Odporúčam. 85%. ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Řeknu to všem a velmi rád, tenhle film mi vyrazil dech. Krásný začátek, který se hned mění v odrazový můstek pro celou zápletku. Skokem se přesouváme o 8 let dopředu a nyní začíná být vše teprve zajímavé. Tajemné emaily, několik hádanek nechávájí nejen Alexe, ale především diváka pátrat a nutit přemýšlet a to v té nejlepší představitelné rovině. Zajimavé je, že scénář je adaptací americké předlohy, a ve francouzských rukou se má líp jak v bavlnce. Skvělý soundtrack, několik velmi napínavých scén, výborné herecké výkony, vynikající příběh s postupným rozuzlováním a ten konec... Opravdová filmová lahůdka. 95% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Proč musela zemřít doktorova žena? Je na pedofilii bohatého spratka něco špatného? Může mrtvola mailovat? Poměrně vychytrale nám tvůrci této povedené kriminálky rozdali karty, takže divák má pořád nad čím dumat, ale ten závěr se pak samovolně překombinoval tak, že si hodlám v paměti udržet jen to, co mu předcházelo. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Typicky francúzske, klasicky elegantné, nad očakávanie dobré!! No, niekedy to tak jednoducho býva, že si pustím film, od ktorého nič neočakávam a on ma prekvapí natoľko, že musím hodnotiť veľmi vysoko. Ne le dis à personne je podľa mňa výstavná skriňa modernej francúzskej krimi so všetkým čo k tomu patrí. Násilie, láska, sex, priateľstvo, korupcia, akcia, zápletka, rozuzlenie... Vypnúť sa pri tom príliš nedá, keďže dej je "narvaný" informáciami a poriadne zapletený až do konca, ale relaxovať pri tom určite ide. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Jezdec, který je na konci filmu ohlášen na jezdecké přehlídce, se jmenuje Hervé de Luze, což je jméno střihače tohoto filmu. (veronikajel)
  • Okrem metropoly Paríž prebiehalo filmovanie snímky aj v departemente Yvelines. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama