Reklama

Reklama

Čichač

(festivalový název)
  • Norsko Sniffer

Obsahy(1)

Ve společnosti, kde každý dokáže létat, to nikdo nedělá. Všichni se naopak kotví k zemi pomocí „gravitační obuvi“. Zbaveni slunečního světla a oblohy se věnují své každodenní rutině bez naděje a bez radosti. Avšak jednoho dne se jeden muž rozhodne, že už toho má dost. Opustí svoje zaměstnání, zruší všechno, co ho poutá a doslova se odlepí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi zaujímavé. takáto poetika sa mi páči, to je moje gusto. presne takéto nápady smrdiace originalitou s myšlienkovým pozadím su mi po vôli! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé krátké sci-fi, kde je každý záběr dokonale promyšlený. Skoro mi bylo líto, že trvá jen deset minut. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bisarre! Sjeldenhet! Unik! 8-o . . . Krásný je vzléét, nad ten Boší svět... Úplně jsem to cítil až sem! . . . Čichač je denervující postmoderně orwellubuoffská bajka o závanu svědomí a poznání svobody coby vizuální úlet o tom, že svobodně lítat je přeci jen nosnější, než stádně čichat... ;o] . . . Igitátor miluje všelijaké takové vypointované (!) a inteligentní (!) bizarnosti, ve všem tom smyslovém slizounství a nesmyslnosti je to vlastně rozkošná taškařice, hotovej zas jednou únik do jiné reality... Nic pro zjemnělé nosíky kavárenských intošinek... %-} . . . Tak Dougu! Čucháme palce!! Ať ti to prospěje!!! ;o[] - - - P.S. Škoda že B.P. neobjevil našeho Štajndleráče, tam mohlo bejt úžasný sou/cítění, ten přesah... %-))) - - - P.P.S. Po "Růžových brýlích Nadi Urbánkové" tu noc předtím na >jebničce< hotový mentální osvěžení! Nekecám... °-/ - - - P.P.P.S. K očichání ta vonička lahodná pro fandíky mo/mentálně zde: http://www.youtube.com/watch?v=Bop_UJ3kmog - - - - - (Poprvé viděno 5.12.2011 na nočním dvojkovým >filmosniffisu< , hodnocení bez uzardění 48., komentář zde zavánějící jako osmonosní osmý - 5.12.2011) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vyjadrovanie obrazom je veľmi zložité, v tomto prípade však veľavravné a veľmi presné. Myšlienka bola spracovaná perfektne, akurát ma to neoslovilo, nenadchlo. 60%. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

U krátkých filmů podobně jako u povídek nejdůležitější bývá pointa na závěr. V tomto případě divák tuší pointu hned od začátku, takže žádné nečekané překvapení se nekoná. Koná se osvobození. U Sniffera je tedy důležitá nikoliv pointa, ale podobenství. Co člověka připoutává k zemi, co mu brání létat? Je to nutnost, založení, určení, povinnost, zvyk, strach, absence fantazie, stádovost - zní obvyklá odpověď. Já si však myslím, že to je hmota. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama