Reklama

Reklama

Nikdy jako poprvé!

(festivalový název)
  • Švédsko Aldrig som första gången! (více)
Krátkometrážní / Animovaný
Švédsko, 2006, 15 min

Režie:

Jonas Odell

Scénář:

Jonas Odell

Kamera:

Per Helin

Hrají:

Mikael Brolin
(další profese)

Obsahy(1)

Animovaný film, v němž čtyři lidé vyprávějí o tom, jaké to bylo poprvé. Čtyři zážitky, v rozpětí od komedie přes nostalgii až po horor, vyprávěné účastníky a ilustrované různými animačními technikami. Zlatý medvěd na letošním festivalu v Berlíně. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Kouzlo každého poprvé spočívá v tom, že všechna jsou odlišná v nespočtu malých i větších detailů, přesto je základ stále stejný. Líbí se mi nejen kontrasty animací a jednotlivých "prostředí", ale i to, jak každý ke své "ztrátě" s rostoucím věkem přistupuje jinak. Nejvíce mě zaujala 2. historka. "Was that it? Was that what we've been building towards?" Největší feeling však měla poslední historka z pohledu staršího pána. "I think I thought that I'd never forget that moment for as long as I lived. And I haven't." ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Anifest 2008. Čtyři příběhy o tom ,že poprvé to je opravdu jenom jednou. Pokud bych si měla vybrat nejzajímavější animaci a vlastně i nejlepší minipříběh, bylo by to "poprvé č.2". ()

Reklama

korinťan 

všechny recenze uživatele

Čtyři povídky (dvě ztráty panictví, dvě ztráty panenství), čtyři druhy animace, čtyři žánry, čtyři nálady = skvěle propracovaný filmeček. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Čtyři různí lidé vyprávějící o svém prvním nejintimnějším okamžiku. Čtyři naprosto odlišné nálady během patnácti minut. Velmi jednoduché, zároveň však působivé a animace fajnová. Docela bych si to ale dal tak o 10 minut delší a s hlubšími souvislostmi. 3-4* https://www.youtube.com/watch?v=KEEbBMryv-s ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé, intimní a nápadité. Pro každou povídku jiný typ animace a překvapivá upřímnost zpovídaných. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama