Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, jak se myslivec Jan přece jen oženil... Tak ráda by Fořtová (J. Štěpánková) vystrojila veselku svému jedinému synovi, ale Jan (A. Navrátil) o děvčata nedbá. Co nejde samo, tomu se musí pomoci, řekla si a požádala o pomoc kořenářku (S. Budínová). Ta se té věci ochotně ujala. Však už měla pro Jana uchystanou nevěstu, svou nepůvabnou a hloupoučkou neteř (S. Stašová). Jenže ať čarovala, jak čarovala, její lektvary neúčinkovaly tak, jak si přála. Jan si vysnil nevěstu (D. Patrasová), která se nakonec ukázala jako milé děvče, s nímž se mu bude dobře žít. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Budínovou, druhá za Štěpánkovou - mezi nimi dvěma je to psychologická hra na nejlepší herecké úrovni. Ale jinak mi ten scénář přišel podivný, nedotažený a přes poměrně krátkou stopáž to nudilo. Vždyť jen deset minut trvá, než kořenářka uvaří lektvar (a matka ji nechá proč sahat na vlastní nádobí?), nebo ten tanec slunečnic mi přišel nekonečný, protože sestával z asi tří prvků, nejspíše aby to Patrasová "utancovala", jež se ještě zrcadlově otočily, a pak se tančilo v levé části palouku, v pravé, uprostřed, a znovu dokola... Ano, asi tak zábavné to bylo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Snaha během krátkého filmového času předvést příběh myslivce, který se zamiloval do Slunečnice, se příliš nepovedl. Krátká stopáž zde vyloženě nesedí, protože příběh je zmatený, příběhová nitka s vílou Slunečnicí Dagmar Patrasové je zcela nedotažená, motivace maminky nechat očarovat vlastního syna jsou zcela tragické, souvislost ztraceného tatínka a tetřeva visícího na stěně je podivná, záporné postavy nemají svůj původ. Přitom je té nedotaženosti velká škoda, protože kulisové prostředí i herci jsou velmi příjemné. Jedna z mála krátkých pohádek, která je naprostý podprůměr. Hudba: Jaromír Vogel ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč je svatba brána jako hepyend, v životě to spíš bývá naopak. A v téhle pohádce to platí dvojnásob, páč ta cáklá linie, ze které šla hrůza, totiž děd (honicí se za něčím, co už jsem zapomněl) - otec (honící se za tetřevem) - syn (honicí se za slunečnicí) by se rozhodně neměla dál rozmnožovat. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"No a tak jste se prošli aspoň kolem hájovny? A proč? No proč, aby ses konečně vdala. Řekla si aspoň Jenovi, aby Ti ukázal štěňata? A proč? Protože je to jeho pýcha, všude se s nima chlubí. A zeptala ses ho aspoň kam jde, že jako máte stejnou cestu? Zeptala. No a co? Nic, neodpověděl. A podíval se aspoň na Tebe? No právě, podíval." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tolik dobrých herců v takové slátanině. Generační problémy s bludy nevysvětlené, šílená kořenářka do nastíněných tezí nezapadá, tetřev z toho trčí jak bolavý palec, oblouzněný chlapec vlivem drogy vidí víly, ovšem pak se ukáže, že víla asi tedy byla holka z vesnice, která za ním lezla. Ošklivá neteř je chudák hlavně vystreslá z tetičky a člověka tak jenom mrzí, že když už je v pohádce Jana Štěpánková, že ten příběh je tak slabomyslný. Abych jenom nekritizovala, Dáda je sice zmalovaná s osmdesátkovým nevkusem, ale ta rtěnka je moc hezká. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama