Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sylva má před sebou kariéru herečky. Dosáhla určitých úspěchů v ochotnickém divadelním kroužku na malém městě, v němž žije, a její ctižádostivá matka jí opatřila učitelku, herečku okresního města, která má Sylvu připravit na zkoušky na divadelní fakultu AMU. V prvním kole zkoušek Sylva projde, v užším je vyřazena. Mezník, v němž se ocitá mladý člověk ve věku, kdy si musí volit své budoucí povolání, a zklamání, které Sylvě přinese výsledek zkoušky, jsou tu citlivě rozhrány i s perspektivou, že Sylva překoná první velké životní zklamání a své místo v životě si najde. 35 let, které uběhly od premiéry televizního filmu, na obsahu a jeho obecné platnosti nic neubraly. V hlavní roli Jana Boušková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Drama s kritickým tónem, které ukazuje paninku od pana ředitele. Paní ředitelová v podání Slávky Budínové má všechny nepostradatelné aspekty maloměšťačky se zvednutým nosem, včetně potřeby realizace vlastních snů prostřednictvím své dcery. Ráža výborně vykresluje charaktery i mnohých epizodních postav, laskavého knihovníka, podbízivého režiséra z kulturáku, popularitou zasaženou herečku, dědečka nad věcí a uhoněného tátu, který by chtěl mít z dcery slušného člověka. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Nádejná oparochňovaná ochotnica Boušková sa po prvom úspechu už vidí medzi hereckou elitou a chodí namachrovaná po rodnom malomeste. Pýcha predchádza neprijatiu na DAMU a naša dievčina, doširoka otvárajúc veľké oči, a hlavne jej ešte namachrovanejšia pikle kujúca mater Budínová, musia preglgnúť horkú tabletku. Ešte, že im k tomu dopomáha chápavý ded apatiekár le Breux a nemenej chápavý, ale o to viac zaťažený tata chemik Vala. Príjemný televízny film o ambíciiách a sklamaní, potrebe zmysluplného hobby, najlepšie s pomocou závodného klubu dôležitého národného podniku a nejaké to moralizovanie k tomu. Nemenej príjemný pohľad na mladé herečky, akurát Medvecká si mohla oholiť nohy. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když jenom talent nestačí. Příběh velkých nadějí a ještě větších zklamání. Rážova inscenace až na další také přesně vystihuje život na malém městě, včetně charakterů lidí, kteří tu žijí. Devatenáctiletá Jana Boušková zvládla svůj "křest ohněm", tedy první vystoupení před televizní kamerou, na výbornou; její Sylva je přesně ten typ dívky, kterou teprve rána osudu přiměje změnit sama sebe. Z množství vedlejších postav lze zmínit především laskavého lékárníka a dědečka v podání Felixe le Breux. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná inscenace nepřekročí ideový rámec doby. 1) Vlivný, ale poctivý otec, snobská matka, prozřivší dcera, sympatický dělník a nekonečné moralizování._____ 2) Je tu jako vždy skvělá 49letá Slávka Budínová (matka), jako vždy nevýrazný 47letý Jiří Vala, dobrá 19letá Jana Boušková (dcera), dobrá 48letá Jaroslava Adamová (učitelka herectví) a milý 34letý Jiří Hrzán (šikovný manuál). ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Mlada holka se snazi .Cichla si ke kariere a mysli ze je lehke byt popularni herecka. Z tohoto filmu si pamatuju, ze eeee jako nadech ma byt tiche a vzdycky kdyz slysim mluvit nektere lidi i ty studovane v televizi a je to same eeee tak si vzpomenu na tento tv film. Jo v nem Jana Bouskova byla hezka a mela slibnou karieru pred sebou ale v soucasne dobe mi jako talent neprijde. Krone princezny Lesnenky. Ale tam ji zas prebije Magi a Bujon. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama