Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Odteraz ak sa ma niekto spýta, kto je najväčší filmový zloduch, moja odpoveď nebude znieť Hannibal Lecter, John Doe, Darth Vader ani nikto podobný, bude to ctená Becky Fisher, hlavná "hrdinka" tohto dokumentu. O to horšie a desivejšie je, že je to skutočný človek, ktorý vo filme nehrá nejakú postavu, len je taká, aká je. A nie je len zaslepenou "kresťankou", ktorá akosi mimochodom používa na vznešené ciele nevhodné prostriedky, je to totálna fanatička, ktorá aktívne a intenzívne vymýva mozgy každé leto (a pravdepodobne aj počas zbytku roka) mnohým nevinným deťom, ruinuje ich psychický svet a dosť pravdepodobne im doslova ničí budúcnosť. (Trochu som sa nechal uniesť, ale takýchto ľudí by som najradšej vystrieľal.) Samotný dokument je viac než pôsobivý a veľmi vhodný na "otvorenie očí", že čo za zverstvá sa ešte dnes páchajú na tomto svete... a to všetko "v mene boha". ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Každé náboženství, které se bere fanaticky je pro mě špatné. Jako ateistka jsem měla možnost snímek sledovat s velkým odstupem, ale to, co jsem viděla, mně téměř vyrazilo dech. Každý Američan, který tvrdí, že muslimové jsou zlo a velká hrozba, by si měl pustit tento dokument. Z mého pohledu se na americkém kontinentně tvoří další fanatická komunita a jimi jsou, pro někoho možná překvapivě, křesťané. Rodiče své potomky každoročně posílají na tvz. "Bible camp" s cílem vychovat z nich lidi, kteří změní Ameriku. Praktiky tábora jsou ovšem otřesné, vychovatelé děti děsí takovým způsobem, že je následně rozbrečí, načež tato výchova pokračuje vzýváním Boha. Tato sekta, nevím lépe, jak bych uskupení nazvala, by měla být z mého pohledu zakázána a všichni lidé zavření, protože se jedná o čisté vymývání mozků. Ty děti už nikdy nebudou normální, hrozné zážitky je musí poznamenat do konce života, jenže si to neuvědomují. Slepě věří všemu, co je jim předkládáno a smutné je, že podobná výchova následně pokračuje i v jejich domovech. Raději ani nepřemýšlet, kam toto všechno může dospět... Dokument byl pro mě opravdu silným zážitkem, škoda, že negativním, ale i ty je čas od času dobré zažít. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"Ježíši Kriste, modlíme se za našeho prezidenta Bushe ..." Nesnáším amerikanismus, fanatické křesťany a hlavně pitomce. Zde je všeho příliš. Být po mém tak většinu lidí objevujících se v tomto dokumentu zkopu do palice, aby se jim kurva rozsvítilo. Jsme v 21. století nebo ve středověku? Pro inspiraci něco podobného z českých luhů a hájů: http://www.youtube.com/watch?v=ABBtmEjXwmQ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chceme znovu získat Ameriku pro Krista......“ Náš starý svět je nemocný (jistě jste si taky všimli!). EVANGELIKÁLOVÉ - fundamentalisté vštěpující víru, jejichž posláním je ZLOMIT MOC DÁBLA V (americkém) NÁRODĚ! Čekal jsem senzaci. FANATIKY. Jsou tu, ale nešokují. Myslíte si, že jsou děti obdařený mimořádným talentem pro exhibicionismus (v klidu, jde o náboženství) a před kamerou propagující víru v Ježíše Krista (nekecal jsem, že?) divní? Proč? Mají 2 ruce, 2 nohy, 1 hlavu, pláčí nad svými hříchy, dělají pokání a neustále mluví o víře. Jim je to fuk! Vy (ani já) je nebudeme soudit, jestli půjdou do pekla. A přes ně vede cesta ke spolkům, které zakážou interupci, Harryho Pottera nebo Lindsay Lohan. BOŽÍ ARMÁDA, kluci a holky, kteří můžou změnit svět. Exkurze do komunity, jejíž slávu šíří např. G.Bush (který jako prezident navrhoval kandidáty do Nejvyššího soudu) není šokující. Jen pár zajímavých faktů a čísel. Provázanost s politikou už dneska nepřekvapí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Věřím, že George Bush je světec, který byl povolaný ke stvoření křesťanské společnosti. 2.) Jediné co poslouchám je křesťanský heavy metal a rock n roll (i když nejsem zhulenej!!). 3.) Tvrdím to už dlouho: Harry Potter je nepřítel Boha! 4.) Je mi 12, mám svoji Bibli a požádali mě, abych večer kázal. PŘÍBĚH *** ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Toto by mali povinne dávať každého pol roka na Luxe aj na Noe aj s diskusiou po filme.Treba si to pozrieť viackrát. Nastavuje to kresťanom zrkadlo v dobrom aj v zlom. Je na každom veriacom, ako film vyhodnotí podľa svojich skúseností s Bohom. Ja som sa k Jesus Campu vrátil po x rokoch. Je to najkontroverznejší, a preto aj najzaujímavejší dokument, aký som doteraz videl. Pápež František mi vždy pripadal nezdravo liberálny, ale táto óda na fundamentalistický konzervativizmus mi dokázala, že mám ku pokoncilovým postojom Katolíckej Cirkvi bližšie, než som bol kedy ochotný pripustiť. Neviem si dosť dobre predstaviť, ako tie deti z Jesus Campu dokážu žiť v sekularizovanom svete. ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama