Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originál jsem bohužel neviděl, ale musím se přiznat, že se mi tento remake vcelku líbil. Přitažlivá délka 82 minut, psychopatický vrah na silnici v Novém Mexiku, slušná kamera snímající jak asfalt, tak pěknou krajinu, povedené akční sekvence, kterým dopomáhal samotný Michael Bay a v neposlední řadě povedený soundtrack. Plusy, které mě ve filmu překvapivě zaujali a nechali zaujatě sledovat Stopaře po necelou hodinu a půl. Samozřejmě jak Stopaře tak stopaře psychopata, kterého si zahrál Sean Bean a musím uznat, že jsem z něj chvíli měl i strach. Ač tak či tak, Stopař je naprosto zbytečný film, který chce akorát vydřít prachy a zřejmě se mu to daří. --- Opravdu utratíš 100 babek za medvídka? - Jo, já vím. Taky mě to bolí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva. A já si začínal myslet, že se toho už nedočkám. Stopař je hodně povedený remake staršího snímku s Rutgerem Hauerem. Samozřejmě mu chybí pár psychologicky napjatějších scén či efektů (např. výbuch benzínky), ale za to je svižnější. Musím říct, že jsem si jeho koukání užil více, než u původního snímku a Bean se mi líbil více než Hauer. Prostě se mi to líbilo o malinko více. Ale přesto, původní snímek nabízí něco, co tomuto snímku chybí a tenhle zase něco, co mi chybělo u toho původního. Takže, jak říkám, originál dobrý, remake taky dobrý. Budu-li se chtít k tomuto tématu někdy vrátit, vrátím se k oběma filmům. A teď na chvilku popustím uzdu mé chlapské prasáckosti (což dělám nerad a ne moc často) - ženským v kozačkách a riflových minisukýnkách to s bouchačkama náramně sekne. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Michael Bay ma opäť potešil. Neočakávam od jeho filmov sofistikovaný scenár a netrápi ma ako vedia postavy ktorým smerom sa majú vydať aby sa dostali tam kam potrebujú. Páči sa mi tento popkorňák aj preto že to bolo akčné a hlavne keď jebačka ako Sophia Bush zoberie spravodlivosť a brokovnicu do vlastných rúk neodpustím si pridať hviezdičku navrch. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

No to jsem zase šlápnul vedle. :) Měl jsem jít na originál, ten by u mě třeba uspěl víc. Neříkám, že remake je úplná kravina, ale víc jak hororově působí v některých momentech komicky a absurdně. Bean je jako psychouš solidní a na tu holčinu v minisukni se hezky kouká. Na vyčištění mozku akorát, víc jak 50% ze mne ale nikdo nedostane. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ďaľší hororový remake? Žiadne skutočné prekvapenie sa nekoná. Avšak originálny scenár ostal a zostalo to napoly slušné. Aj keď nový stopár neponúka nič nové, vzhľadom k originálu sa dostatočne zachová pôvodný príbeh a tak celková dĺžka filmu nenudí a s očakávaním môžem povedať, že sa nový stopár podaril. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama