Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Slušný právnický thriller, který ale rychle upadá v zapomnění, protože nenabízí nic zvláštního. Scény konfrontace Hopkinse s Goslingem jsou vynikající, zbytek pak už bohužel působí trochu jako vata. Celkově tedy silné tři hvězdičky především za zajímavou postavu Hopkinsova vraha, který si patřičně užívá bezmoc obžaloby. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Možno je to len náhoda, ale v poslednej dobe mám z väčšiny amerických filmou pocit Deja Vu. Tento výjav nepomohol ani tomuto snímku, kde je síce Hopkins sám diabol, a Gosling jeden z najsympatickejších mladých tvárí súčasnosti, no pointa padajúca hneď v prvých piatich minutách pokazila celkový, inač štýlový dojem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zlomový thriller?"...O zlomovom thrilleri, zvlášť v dnešnej dobe nemôže byť ani reči. To by muselo byť niečo originálne a tým bohužiaľ tento film nie je. To neznamená, že je nepodarený. Antony Hopkins, aj keď obkukaný a vykrádajúci svojich Hanibalov, stále podáva nadštandard a výborný R.Gosling, ktorý asi roky čakal na takúto príležitosť zviditeľniť sa. Keď by mal byť v niečom tento film zlomový, tak len dúfam, že v kariére R. Goslinga, a že ho tento film posunie ďalej, prinajmenšom tak, ako E.Northona Hoblitov oveľa lepší film s podobným príbehom Prvotný strach. Ničím výnimočný film, ktorý však za pozretie stojí. 60 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu, co jsem se na film koukal, jsem se hrozně nudil. A ani samotní herci to nezachránili, i když dělali, co mohli. Po dlouhé době film, kde jsem dal na červené vyšrafování filmu, ale ve výsledku jsem myslel, že to snad ani nedokoukám. Ryan Gosling mi k tomu všemu místy přišel jako právník amatér. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Poctivá prácička, i keď k plnému hodnoteniu tam čosi chýbalo. Nejaké hlbšie prepracovanie, menej scén s Rosamunde Pike a viac s Anthonym a Ryanom, ako už veľa užívateľov stihlo podotknúť. Mimo toho však vyjadrujem nadmernú spokojnosť, keďže som veľkým fanúšikom pána Goslinga a právnické prostredie ma ako študenta práv musí svojím vlastným spôsobom priťahovať. Ďalej by som chcel pochváliť prekvapivé rozuzlenie. Naozaj je mimoriadne ťažké, ak nie priam nemožné, odhaliť, kam sa vlastne vražedná zbraň podela, až pokým sa s pravdou nevyrukuje navon. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)
  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)

Reklama

Reklama