Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jakoby se roztrhnul pytel s podobnými americkými muzikály. Úspěšnost tohoto spočívá dle mého mínění v tom, že se narozdíl od jiných opírá o zaručená jména. Vtipný Travolta, charismatický Walken a mrchoidní Pfeiffer utáhnou to, co Zac Efron nikdy utáhnout nedokáže. A co tento modrooký superman neutáhl snad ani zmiňovat nemusím... :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál pro barvoslepé lidi. Vítejte v šedesátých letech. JFK vyhlásil svůj revoluční New Frontier, desegregace postupuje napříč státy a boří černobílé předsudky. Někde. V jižanském Baltimore jsou zdi z betonu a k jejich zničení potřebujete plamenometný tank... A ten se vynoří zpoza rohu. Místo pásů úsměv od ucha k uchu, místo korby pár desítek kilo navíc, místo kanonu zpěv palebné síly a tanec, který vás v sedačce přinutí poskakovat jako Gumídka, který se přebumbal hopsinkové šťávy. A místo munice…tramtadádá….LAK NA VLASY. I slepé kuře Shankman našel mezi twistem a rhytm and blues zrno. A vytvořil z něj rozprašovač báječné nálady, ve kterém se gumový Travolta v sukních svíjí v těsném objetí s dřevěným Walkenem, roli Julie hraje lízatko Chuppa chups v podobě roztomilé Amandy Bynes, dětinská naivita sálá z každé idealistické sloky a nakažlivá radost ze života roztřásá každý špíček…A neberte se tak vážně, You can´t stop the beat…9/10 ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetý a roztančený muzikál jsem neviděl, ani nepamatuju! Navíc přišel od režiséra, od kterého jsem nic zajímavého nečekal. Travolta a Walkenem mají parádní romantické číslo a ani při něm nevypadají teple (BTW: Travoltova maska je dokonalá). Debutantka Nikki Blonsky v hlavní roli bez problémů utáhne většinu filmu. Michelle Pfeiffer stále vypadá lépe než většina o polovinu mladších bárbín. Jedno z pozitivních překvapení roku. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Film, který vás roztočí jako centrifugu v ruském kosmickém městečku. V remaku slavného muzikálu s barevnými kulisami a barevnými lidmi se Adam Shankman našel. Nemusí řešit dějovou linii, ani fakt že jeho postavy jsou jen rychle črtanými karikaturami a staví vedle sebe jednu taneční atrakci za druhou. Bezchybná choreografie, chytlavé songy, ke všemu odhodlaní herci a rozpustilá atmosféra od první do poslední minuty. S každým dalším songem navíc přetížení roste a ve chvíli, kdy hlavní hrdinka zaslechne zvony, budete chtít tancovat s ní. Neuvěřitelně neposedný hit, během kterého se zpotíte duševně i fyzicky. A bude vám táááákhle příjemně. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbit!Na Hairspray jsem se začal dívat s velkou nechutí.Vědomí,že tam John Travolta hraje obézní maminu a že to natočil Adam Shankman,jehož jméno se rozhodně nedá považovat za záruku kvality,jsem byl připraven na odpadové hodnocení.Ale já se nakonec skvěle bavil.Travolta mi ani na vteřinu nepřipadal trapný,Christopher Walken je šarmantní vždy a všude a Michelle Pfeiffer vypadá líp,než spousta o generaci mladších hereček.Navíc mám takovou zvláštní slabost pro Jamese Marsdena,takže když si ještě připočítám nesmírně chytlavé písničky a skvělou choreografii,nemůžu být nespokojený.Na pět hvězdiček nejdu jenom kvůli nepříliš sympatické hlavní hrdince a hlavně kvůli účasti jistého nagelovaného monstra jménem Zac Efron.Ne,tohohle kluka vážně nemusím.Žánr muzikálů poslední dobou značně upadá a Hairspray je po dlouhé době zase kvalitním kouskem z tohoto žánru.A za to dávám velmi silné čtyři hvězdičky.80 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Hairspray měl premiéru v divadle Neil Simon Theater 15. srpna 2002 a do května 2008 proběhlo 2375 repríz. (Galadriel)
  • Ve scéně, kdy si Prudy Pingleton čte nahlas z Bible, čte z knihy Genesis 19:30-38, kde Lotovy dcery opijí svého otce a pak s ním počnou děti. (Galadriel)
  • Podle časopisu Film Journal International byla píseň „Big, Blonde and Beautiful (Reprise)“ přidána na návrh Michelle Pfeiffer, aby si mohla také ve filmu zazpívat. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama