Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Balu... 

všechny recenze uživatele

..Věřím, že nebudu jedinej, komu se při shlédnutí připomněl Burton a jeho Mrtvá nevěsta. Leondis (jeho první film, pokud nebudu počítat spolurežii na druhém dílu videoanimáku Lilo & Stitch) Igorovi propůjčil ale narozdíl víc roztomilosti a naivity; pro kindroše hit a pro ostatní cukání v koutku úst při citu pro detail (pro mě za originalitu a nesmrtelného králíka).. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá animace v sobě skrývá pořádnou dávku černého humoru, která tenhle animák řadí někam mezi ty, které bych dětem nejspíš nepouštěla. Každý jiný se ovšem ve správné náladě musí opravdu bavit nesmrtelným králíkem se sebevraždenými sklony a skupince slepých sirotků zpívajících o tom, co vidí. Na kvalitě přidávají i různé narážky na jiné horory. Škoda jen, že si film svůj sympatický cynismus neudrží po celou dobu a dokonce i nad městem, kde jsou všichni zlí opět vysvitne slunce. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Blah! Igor, i když se prvních dvacet minut tváří jako stylově-atmosférický mix Nightmare Before Christmas, Corpse Bride a možná i Dexter's Laboratory, je ve svém výsledku nakonec jen typickou a poměrně nudnou opakovačkou na téma jak chytrý šmudla vyškolil zkažený svět. Takže dvě hvězdy za pár dobrých nápadů a několik vážně skvělých hlášek. I know, right? And she's not even done, yet! ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

2** body Víc jak 2** body fakt nedáme. A to ještě za ty občasné písničky. [X] Minus 1* bod Kopie filmů Ukradené Vánoce Tima Burtona a Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Podobné postavy, jsou tam písničky nebo tomu mám říkat hudba? [X] Minus 1 *bod Máme krutá pravidla :-) Pokud někdo z nás usne, bod dolu. No a já jsem zase usnul :-) Ale tentokrát už v půlce :-) [X] Minus 1* bodík Prostě nás to nechytlo. Možná kdyby to bylo loutkové a ne tak oblíbené přes počítač... možná kdyby to bylo víc hudební... možná kdyby to živější a ne tak pomalé.. možná kdyby to.. a nebo kdyby... [X] Další animák v řadě. Patrně bude animované kreslit každý. Ale zase je šance, že se v tom množství najde nějaká perla. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo neznámého Anthonyho Leondise. Animace překvapila a vlastně děj celkem taky. Čekal jsem nudnou opakovačku, ve které se šeredný kluk / šeredná zrůda vydá do světa. Samozřejmě, že jsem si dříve přečetl popis, ale tohle bych si o filmu myslel, kdybych ho neviděl.. No a teď už k věci. Igor je příjemný charakter, který doprovází celý morbidní film. Jeho výtvory (Mozek a nesmrtelný králík) ho hezky doplňují a starají se o zábavu pro ty menší. No a zlá "Ev(ilk)a" zase obstarává hlavní děj. IGOR bezpochyby připomíná vymakanější Burtonův Corpse Bride , ale i tak se postará o dobře strávenou hodinu a něco u DVD/Blu-Ray. 84% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)
  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)

Reklama

Reklama