Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 1

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po výborných filmech Lord of War a The Weather Man snad Cage upsal svou duši ďáblu a objevuje se v dalším filmu pochybných kvalit, ze kterého se nedostane ani skrze hlazení slona. Jestli to takhle bude pokračovat i nadále, svou celkem úspěšnou kariéru zakončil neoficiálně již v roce 2005. Na rozdíl od herců jako jsou Sean Connery nebo Christopher Lee, kteří zrají s věkem, s panem Cagem to jde od desíti k pěti. Tyler Bates se na tomto projektu sice podílel, ale hudební složka mi přišla celkem nevýrazná až průměrná. Bangkok Dangerous mi připomíná stejné fiasko jako v případě War, známá jména (Jet Li + Jason Statham), která mají přilákat diváky, ale film stojí za starou belu. Kdyby tyhle typy filmů byly alespoň označené jako video film, člověk by jim leccos odpustil, ale vydávat je za áčkové tituly, které míří do kin je troufalost. V dnešní době je špatným zvykem točit remaky naprosto všeho, ale jen málo z nich uspěje nebo dokonce překoná svého předchůdce. Toto rozhodně není jeden z těch zdárných případů a tak si můžeme jen povzdechnout nad dalším zbytečným snímkem, který spatřil světlo světla na poli filmového průmyslu. (4/10) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nájemný zabiják vyráží do Thajska na poslední šichtu a zároveň objevuje svou lidskost. Nezajímavý scénář táhne Nebezpečný cíl hodně dolů a nevýrazný Nicolas Cage také výsledku příliš nepomáhá. Bratři Pangové ale naštěstí vědí, jak zacházet s kamerou a občas se jim podaří nějaká zajímavě vypadající scéna. Celkově je ale film poměrně nevýrazný průměr, který můžete s klidem v kinech minout. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Cageova série hovadin pokračuje. Tentokrát se představuje jako nájemný vrah, milovník slonů a hluchoněmých lékarnic, který se zaplete s docela špatnými chlebodárci. Já nevim, jak to ten Cage poslední dobou dělá, ale měl by vyměnit agenta,kadeřníka a navštívit hereckou školu, protože takhle už to dál nejde. Strach z něj totiž jako ze zabijáka nejde vůbec, drsně už díky těm vlasům taky nevypadá a tak je většinu času opravdu k smíchu. Jenže abych nenadával jenom Nicolasovi, tak bratři Pangové to taky pěkně podělali. Jejich originál jsem neviděl, ale podle zdejšího ohodnocení je asi o hodně lepší než tento jejich naprosto zbytečný remake. Nemá to atmosféru, napětí nenajdete ani čínskejma hůlkama, Cageova postava vás vůbec neosloví, je to nudný a hlavně strašně pitomý. A ani akční scény to nezachráněj, protože hůř zfilmovanou akci už jsem dlouho neviděl. Fakt mě to namíchlo. Já vim, že teďka budu moc tvrdej a možná malinko přeháním, ale mně to chvilkama přišlo jak nějaká moderní Seagolovka, na kterou Steven přes všechny "pracovní nabídky" zapomněl a tak za něj zaskočil Cage, kterej už je na tom herecky podobně. Prostě posralo se všechno, co se posrat mohlo a doufám, že Pangovci vypadnou z Hollywoodu stejně rychle, jako do něj přišli. 1* za hudbu a docela slušnej začátek v Praze. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak je to potvrzeno. Před shlédnutím filmu jsem měl mírnou obavu zda-li se konečně Nicolas vyšvihne znovu do sedla první hollywoodské ligy. Po shlédnutí filmu Bangkok Dangerous a znovu zadívání se do Nicolasova deníčku na rok 2009 u mě opadávají obavy a přímo nastává panika. Co nás vše v podání Cage bude ještě čekat. Bojím se nejhoršího a to toho že s oblíbeným hercem, kterého sme milovali v akčních peckách Skála, Con Air nebo Tváří v tvář je konec. Bangkok Dangerous je film postavený výhradně na něm a dle mého soudu to Nicolas nezvládl. Vrcholem všeho je uťatá ruka protivníka ve scéně na motorových člunech. Slabých 40 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +akce (když už nějaká je), Nicolas Cage (i kdyby hrál gumového medvídka, tak mu ho neuvěřím, ale na to se tady nehraje) -zdlouhavé (když akce není), spousta keců a patosu/// Náhodou já Nebezpečnému cíli věřil a celkem se na něj těšil. Pravda je žel spíš na straně kritiky. Je to zpackaný film s blbým scénářem a se spoustou zbytečných dialogů a monologů. Přesto Niki úplně nejhorší nebyl. Jen si vybírá hodně filmů a neřeší do čeho jde. Takže zde odvedl svůj standard. A já se tu celkem bavil. Nebo alespoň nemůžu říct, že jsem se nudil. A to i přesto, že přísedící to komentovali slovy, že je to blbost nebo slabota. No není to nic extra, ale zklamán nebo znechucen nejsem. A to se počítá./// Celkem 66%/// ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)
  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama