Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 1

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

petero 

všechny recenze uživatele

To čo fungovalo v origináli, napriek tomu že bol prvotinou bratov Pangovcov, tu žalostne nefunguje. To čo tam bolo pekné tu vyznieva trápne, napriek tomu, že to bolo pozmenené. Napríklad hlavný hrdina nie je hluchonemí ale je hluchonemá dievčina do ktorej sa zaľúbi, on nie je zaúčaný do remesla ale naopak zaúča iného a tam kde si šiel kúpiť do lekárni lieky na chrípku tu si ide kúpiť náplasť na ranu lebo sa poškriabal, chudáčik nájomný vrah. Pár scén možno na papieri mohlo vyzerať dobre, ale vo filme to nefunguje (prepadnutie zaľúbenej dvojice na prechádzke) tak ako chémia medzi kýmkoľvek vo filme. Rovnako do prázdna vyznieva i posledný výstrel. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nic Cage jako nájemný vrah, který se v Bangkoku zamiluje do hluchoněmé lékárnice, žere listí, hladí slony a jezdí na motorce, co po dvou zásazích do nádrže nevybouchne? A já myslel, že hloub už klesnou nemůže... Neznám tvorbu bratrů Pangových, ale Nebezpečný cíl má snad nejnudnější akční scény, co jsem letos viděl, naprosto debilní scénář a jak už bývá v poslední době zvykem, "neuvěřitelného" Cage, takže v mých očích jsou za lamy nejtěžšího kalibru. Asi si budu muset spravit chuť originálem... 3/10 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +akce (když už nějaká je), Nicolas Cage (i kdyby hrál gumového medvídka, tak mu ho neuvěřím, ale na to se tady nehraje) -zdlouhavé (když akce není), spousta keců a patosu/// Náhodou já Nebezpečnému cíli věřil a celkem se na něj těšil. Pravda je žel spíš na straně kritiky. Je to zpackaný film s blbým scénářem a se spoustou zbytečných dialogů a monologů. Přesto Niki úplně nejhorší nebyl. Jen si vybírá hodně filmů a neřeší do čeho jde. Takže zde odvedl svůj standard. A já se tu celkem bavil. Nebo alespoň nemůžu říct, že jsem se nudil. A to i přesto, že přísedící to komentovali slovy, že je to blbost nebo slabota. No není to nic extra, ale zklamán nebo znechucen nejsem. A to se počítá./// Celkem 66%/// ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Cagea do hlavnej úlohy bol obrovský omyl (wtf účes)a nebudem prehánať, ak poviem že pokazil celý film. Cage sa nielenže znova rozhodol, že nebude hrať, ale do filmu proste absolútne nezapadol. A to nieje bohužiaľ všetko. Film má strašne kolísavú kvalitu a vydarené scény sa striedajú s absolútne nepresvedčivými a nevierohodnými. Po filme vo mne zostala veĺmi nepríjemná pachuť a zmiešané pocity. (4/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo býva najväčším problémom akčnej snímky? Keď jej chýba poriadna akcia! A hoci úvodná päťminútová naháňačka v Prahe vyzerá sľubne, hneď po thajskej akcii sa prehupneme do žánru drámy/romance a z krátkeho intermezza medzi akciami sa zrazu vykľuje viac ako polovica filmu. Nutno povedať, že slabo zahraného. Cage, ani zvyšok castingu nestoja za reč. Nie každý film vás dokáže držať v non-stop akcii, preto sa stopáž vyplňuje pokusným dejom, komplotom či aktuálne romancou. Lenže táto je tak neuveriteľne slabo napísaná a ťažko uveriteľná. A tak možno iba konštatovať, že akcia je v oslabení, pretože peňazí na jej realizáciu bolo málo. Máme tu najmä naháňačky a troška streľby a to je všetko. Nielenže je akčných scén iba niekoľko, ešte sú aj nudne strihané a servírované. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)
  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama