Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Už patnáct let ze svého doživotního trestu strávil Colin Briggs ve vězení. Zvykl si na jeho rytmus a netouží po změně. Ale vězňů se na jejich názor nikdo neptá. A tak se Colin jednoho dne ocitá ve zcela zvláštním nápravném zařízení. Bez vysokých zdí a zámků, bez ostnatých drátů a bezpečnostních kamer. Neboť v Edgefieldu, jak říká ředitel tohoto ústavu, je to o důvěře. A těm, kteří byli vybráni z věznic po celé zemi, aby rozmnožili obyvatele tak zvaného otevřeného systému, je dána šance vrátit se do života. Prokáží-li ovšem snahu a spolehlivost. A to je přesně to, co Colinovi velice silně chybí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Vězenské prostředí, kde si odpykávají svůj trest i vrazi. Čekáte psychologické drama? Napínavý pokus o útěk? Omyl... Typická anglická pohodová komedie, trochu připomíná Bílou vdovu. Zahradničení je pro Brity tím největším koníčkem, tak proč ne i pro vězně? Film plný optimismu dělaný přesně pro chmurné sobotní odpoledne. A nezapomeňte na to, že je inspirován skutečnými událostmi. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nápravné zařízení, uznávaná zahradnice.. „ mám ráda kytky, ty neodmlouvají“ její dcera Prvosenka, spousta podivných kvetoucích kytiček o které se bez špetky zkušenosti a vzdělání, ale se zmatenou láskou starají násilníci a vrazi. A především okouzlující Clive Owen něžně rozmlouvající s čímsi fialovým v květináči. Musím přiznat, že dlouho mě žádný film tak pozitivně nenaladil.Miloučká a velmi příjemná záležitost. ()

Reklama

seba 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně příjemná televizní zábava. Clive Owen je schopen svým "vězeňským" charizmatem odtáhnout celý film a tady mu pomáhají další dobří angličtí herci Helen Mirren, Warren Clarke (zmačkaný ksicht Dalziel ze seriálu Dalziel a Pascoe) jako ředitel věznice, Danny Dayer (Moff z Human Traffic) atd. Jediné co mi dost kazilo zážitek, byl nepovedený dabing. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nevim, ale prislo mi to takovy o nicem. Sice samotnej napad pestovat kytky ve vezeni je docela dobrej a originalni, ale zaplnit 3/4 fimu zaberem na vezne jak se usmivaj nad kytkama se mi moc nelibilo. I kdyz to je komedie, tak jsem se zasmal asi dvakrat, coz je na dobrou komedii malo, ale zase na druhou stranu, je to takovej milej film s pohodovou atmosferou. Navic Clive Owen je docela v pohode. Proste nic extra, ale diva se na to prijemne. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady zapomenutých či nenalezených skvostů britské kinematografie. Velmi pěkný film z vězeňského prostředí. Parta odsouzenců, zařazených do speciálního programu, zkrášluje zahrady a stará se o kytičky. Charismatický Clive Owen táhne celý děj a vtáhne diváka dovnitř. Opravdu roztomilý snímek, který pohladí na duši a zahřeje srdíčko. Velmi dobrá odpočinková záležitost. Vřele doporučuji citlivějším povahám tento nedoceněný kus. 75% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama