Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (203)

Chen 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem Johna Woo podcenil, ale rád přiznám svou chybu. Předpokládal jsem, že Red Cliff bude zmatený velkofilm plný ještě zmatenější bitev, špatný odhad. Jde o příjemný historiský epos plný zajímavých postav, přehledných soubojů i dechberoucích scenérií. Některé válečné momenty - nádhera. A navíc je z filmu jasně cítit, že jde to jen rozjezd pro druhý díl a ten, tentokráte se snad nemýlím, bude dechberoucí. / Dodatek k druhému dílu. Nemohu nic jiného, než chválit. Nečekejte jen velký akční spektákl plný monumentálních bitev (ale na ty dojde), ale také dlouhé řečnění nad šálkem čase, taktizování a hlavně silné emoce, nezlomná přátelství a dnes už možná idealistickou hrdost. Johne Woo, jste zpátky, klaním se :D ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Prvý diel je veľmi dobrý a pripravuje živnú pôdu pre diel druhý. No v každom prípade pre mňa pôsobilo usporiadanie jednotlivých scén trošku chaoticky. Bojové scény sú veľmi dobré a hudobný podklad sa mi veľmi páčil. Kvalitu tomuto prvému dielu pridáva aj to, že po ňom nasleduje pre mňa ešte lepší druhý diel. Výborne funguje formovanie jednotlivých hrdinov, ktorý postupne s pribúdajúcim časom dostávajú hĺbku. Páčilo sa mi aj kvalitné využitie bojovej taktiky, premýšľanie protagonistov nad každým ťahom (čo sa ešte viac stupňovalo v druhom diely) a tiež "poetickosť", ktorá sršala z tohto filmu a snažila sa ma objať. Film si určite zaslúži viac ako tri hviezdy, ale porovnával som aj s druhým dielom a preto som sa rozhodol takto. (Hodnotenie 3,5) ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Áno, je to pekné, veľkolepé, ale občanovi zízajúcemu na plátno ( LCD či nebodaj plazmu ) Woo nedopraje ani štipku fantázie, vsjo jásno, tamten hezoun v tom kúte je ten dobrý, oproti v kúte je ten zlý, ovracania schopný darebáčisko a divák, ty len seď a smotri, nieže budeš rozmýšlať. Je to nádherná šachová partia, len sa odohráva za výkladom.(Bez bieleho holuba ani na krok, no vyzeral ako kus plastu.) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vybral jsem si čínskou verzi, protože jsem nechtěl vidět jen nějaký sestříhaný zmetek. Je pravda, že tady je děj na můj vkus trochu rozvláčný, ale i tak zaujme, protože zpracování je skvělé - režie, zvuk a atmosféra. Největší problém je orientace v jednotlivých představitelích - ať už čínské jméno nebo obličej, oboje se těžko pamatuje, takže vzniká problém poznat kdo je kdo. Na co nezapomenu? Na formaci "želva". ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo po dlouhé době ukazuje své schopnosti a je z toho opravdu OBROVSKÝ film. Red Cliff, ve své první půli, rozehrává akční jízdu netušených rozměrů, v které se opět projevuje velké množství komparsistů (resp. Čínská lidová armáda) takže jindy těžko reálné záběry jsou zde dokonale využity ku prospěchu filmu. Když vidíte obrovskou armádu vojáků, víte, že to nejsou jen nuly a jedničky a v následující scéně vás o tom většinou přesvědčí i pan režisér, který si užívá návrat s mnoha kamerovými jízdami a velkým počtem umělé krve. tady se opravdu nešetřilo. Tempo je nižší, protože se hlavně bojuje a příběh se posouvá spíše pomalu, ale na výsledku to znamená několikaminutové akční scény s příběhovou vložkou. Trochu mě zaráží, že o red cliff, podle které se jmenuje film, zatím v prvním díle nepadlo ani kratičké slovo, takže stále očekávám, co bude dále. Herci jsou skvělí a já opět s radostí sleduji svého čínského oblíbence Tonyho Leunga. Red cliff je ukázkovým filmem, v kterém jsou důležití pouze hrdinové a ti ostatní jsou jen kompars obětí a náhodných zraněných. Souboje jsou ikonické a nejednou se zde objeví (super) hrdina, který poráží 50-80 mužů. Tito hrdinové jsou to pravé koření, které z Red cliffu dělají výjimečný akční film, který v poslední době nemá konkurenci. Trochu mi tím také připomíná nespočet počítačových her, v kterých byl hrdina vždy tím nejsilnějším a těžko překonatelným titánem v rovném souboji. Už aby byla druhá část.... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Během postprodukce se zabil při natáčení miniatur 23letý kaskadér poté, co vypukl požár, když jedna malá loď vrazila do větší válečné lodě. (Cheeker)
  • Natáčelo se v hlavním městě Číny Pekingu a v Taipei na Taiwanu. (Cheeker)
  • Jedná se o první čínský film Johna Woo od roku 1992, tedy po 16 letech. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama