Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální agent 117 (jedna jedna sedm) je poslán do Egypta splnit celou řadu úkolů pro francouzskou tajnou službu. Jeho první povinností je vyšetřit vraždu svého kamaráda, špiona v Káhiře. Další mise ho zavede k Suezskému průplavu, nad kterým má převzít kontrolu a posledním neméně důležitým posláním je zajistit mír na Středním východě. Agent 117 je tím pravým pro tyto úkoly. Nemá sice ponětí o tom co dělá, ale vždycky má štěstí a dostane to co chce. I když je děj zasazen do Káhiry, film se natáčel v Casablance, největším městě Maroka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

castor 

všechny recenze uživatele

Řidší děj a 100 minut, to je pořád dost nesourodá kombinace, nicméně oceňuji, že se tu za každou cenu netlačí na pilu. Vtipné momenty jsou a není jich málo, ale nemají takovou údernost a tah na branku, jak by si divák zřejmě přál. A samozřejmě je rozhodující, zda si k téhle parodii na 007 našel cestu před nebo po fenomenálním úspěchu The Artist. Ten byl jakousi komplexní poctou americkému filmu, Agent 117 je zparodování nejslavnějšího špióna, úžasně světáckého úsměvu, gentlemanství i tak trochu Francie. Nabízí nijak sofistikovaný kus, slabší komedii, cudně nevinnou romanci, povrchní akci, navíc nijak zvlášť nepracuje s konvencemi obsahu vyprávění i formy špionážních kousků. Režisér Michel Hazanavicius sice pár odkazů a pomrknutí nabídne, ale (stejně jako několik slušných nápadů) postrádají lehkost a hravost jako v případě jeho o pět let mladšího debutu na mezinárodní scéně. Ze šedi průměru mu pomáhají především stejní herci (jako v The Artist): natvrdlý narcis Jean Dujardin i režisérova manželka Bérénice Bejo, která kouzlí svým úsměvem i kukadly jak zrcadly. Možná bych je příště rád viděl spolu v nějaké dramatické roli. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na Jamese Bondy se nese v parodickém duchu. Francouzský agent, možná trochu přihřátý, ale jinak i na holky, se umí dobře prát, má neustále thymolínový úsměv, a v 50. letech letí řešit záhadu slepičárny do Egypta. I ladění obrazu je do 50. let, a přestože tempo filmu je pomalejší, přesto tento příjemně pobaví. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Protože mě Bond odjakživa nebavil pro svou rádoby nadsázku, která mi připadla, že nadsázkou ani není, tak Frantíci si s tímto tématem poradili po svém. Dujardin se hlavní role zhostil výborně, některé dialogy nedávaly smysl a všichni se tvářili jako že ví, oč jde. A galantní k ženám byl tak nějak po svém :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jo, naprostá parodie nejen Bonda, ale snad všech tajných agentů. Problém je, že některé vtipy jsou poněkud trapné (myšleno ne nechutné, ale prostě jen trapné. Takové to trapné ticho, kdy se udělá vtip, nikdo se nesměje a aktér se snaží vtip stále více vypointovat a ticho je delší a delší...). Pár dobrých vtipů se najde, přesto toho trapného ticha je mnohem více. Mezi komedií a ztřeštěnou parodií je holt propastný rozdíl, jak dokazuje francouzský speciální nádiva. ~~~ "Už ho nesleduj." - "Právě vešel do pokoje." - "Říkal jsem, už ho nesleduj!" - "Právě vyšel z hotelu" - "NEOTRAVUJ!" ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená komédia, na ktorej humor si treba zvyknúť. Dujardina v hlavnej úlohy sa jednoducho nedá neobľúbiť. Vo svojej podstate je agent 117 strašne hlúpy človek, ktorý má častokrát šťastie. Nechýba mu šarm, zmysel pre taktnosť a hláškovanie v tých najnevhodnejších okamihoch. Sekunduje mu nádherná Bejo - s ktorou sa stretol pri tohtoročnom Artistovi. Inak je to ukážka neuveriteľne bláznivých nápadov - ohadzovanie sliepkami, hranie na hudobnom nástroji, alebo vyslobodenie sa z podvodného zajatia. Keď sa na to pozrieme pozornejšie môžme sledovať dokonalú paródiu amerického špionážneho filmu. K dobru filmu prispieva fakt, že vtipné situácie nevychádzajú z absurdít, ale jednoducho z nadšenia pre niečo, čo by normálneho človeka nenadchlo - neustále zapínanie a zhasínanie svetla, čo má vplyv na kotkodákanie sliepok. Bavil som sa. Dokonca si myslím, že je to jedna s tých komédií, ktorú si človek užije keď nemá žiadne očakávania, niekoľko dobrých priateľov v kruhu a nejakú tu fľašu vína pri sebe. Podarená vec, ktorá dokazuje že Francúzi to s humorom vedia. Aj keď po svojom. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Maroku v městě Casablanka. (Terva)
  • V nemecky hovoriacich krajinách bežal film pod názvom OSS 117 - Der Spion, der sich liebte, čo mala byť vtipná narážka na “bondovku“ Špión, ktorý ma miloval (1977). Nemecký titul totiž do slovenčiny možno preložiť ako Špión, ktorý miloval sám seba. (m.a.t.o.)
  • Film je pokračováním řady 117 OSS špionážních filmů z let 1950 a 1960, natočených podle série románů Jeana Bruce. (Terva)

Reklama

Reklama