Reklama

Reklama

Hororová komedie odehrávající se na Divokém západě přináší vtipné gagy, efektní scény a hravou kombinaci několika žánrů. Vojenský dezertér Elmer Winslow (James Denton) a kovboj Luke Budd (Chris Kattan) se ocitnou na opačné straně zákona poté, co okradou obávaného šerifa Claypoola. K dvojici hrdinů na útěku se přidá ještě indiánská bojovnice Sue (Navi Rawat), která se chce pomstít americké armádě za vraždění svého kmene. Jejich plány zkomplikuje velké prokletí apače Geronima, na základě kterého se bílí lidé začnou měnit v zombie. Skupina nemrtvých nemilosrdně pronásleduje charakterově odlišné trio. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie zasazená do prostředí divokého západu, které bohužel chybí jistá dávka správné ujetosti a lepší herecké obsazení, zejména postavy kovboje Luka, jehož rádoby komické výstupu zavání trapností a pořádnou porcí nudy. Snímek divákovi nabízí útěk dvou různorodých kovbojů, dezertéra Elmera a věčně plačícího Luka, před hordou nenasytných zombií vedených zombi šerifem Claypoolem a jeho tupým zástupcem. Během děje se k dvojici přidá civilizovaná indiánka Suzan, příbuzná slavného náčelníka Geronima, kolem jehož postavy se točí celý snímek. První polovina stopáže, kromě uvodní scény, nedá divákovi nic než jen chuť film okamžitě vypnout. Druhá půle už je o poznání lepší a hustí do diváka náznakově trashovou kinematografii s řadou gore, které je místy naprosto dokonalé. Stejně jako je kolísavá kvalita gore scén, je i kvalita jednotlivých gagů. Těžko říci, jestli je to mainstreamovostí tohoto dílka, ale ve snímku chybí, jak už je naznačeno výše, jakýkoliv náznak ujetosti (kromě upadlého penisu), nude scén, ostřejších vtípků a všeho co tvoří trash pořádným trashem. Z lehké podprůměrnosti vytahuje snímek kromě hudby, která silně evokuje Zkrocenou horu, převážně masakr v druhé půli filmu a slušný, hlavně vtipný konec. Takže u mě za tři hvězdy. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Obstojná rádobykomedie s několika opravdu geniálními momenty a několika dobrými hláškami, bohužel ale trpěla nudou, která se vkrádala do větší části filmu, byť se film snažil o nepřetržitou akci. Děj byl celkem předvídatelný, ale nebylo to až tak na škodu. Hororová stránka filmu je vypuštěna zcela, tak nevím proč to označení. Škoda, že ve filmu nebylo víc vtipných scének, potenciál tam byl. 55 % ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to hlavně westernová komedie, která se vůbec nebere vážně. lavně nebere vážně témata "zombies", takže to tak musí člověk brát. já se výborně bavil, prostě dobrý hlášky, dobrý postavy ... taková pohodovka, oddechovka ... Žádnej extra horror. Gore scény jsou, ale nic grandiozního ... ale jsou ... Je to sranda. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Dobrě natočená, svěží, černá zombie western komedie, stojící především na harmonickém souznění dvou hlavních pistolníků. Když je nazvu Patem a Matem s kolty(pokud jim zrovna neupadly), nebudu zas až tak daleko od pravdy. Jeden pseudointelektuální tele, druhý rádoby machr a drsoň. Jednoduše dvojka k pohledání. K tomu všude hladový zombie a o zábavu je postaráno. A i když je to misty dost pošahaný, já měl hubu na roztrhnutí. Kupa seků a přešlapů se tu samozřejmě najde, ale to vem čert. Já se bavil skutečně královsky. 3+ ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Taková zombie blbůstka, která je vcelku zábavná a tu necelou hodinku a půl příjemně utíká. Samotný snímek se nijak nesnaží překonávat svoje možnosti průměrného až podprůměrného komediálního horůrku a na všech frontách působí nedokonale, nedotáhle a někdy i pitomě, což je zároveň ve výsledku asi jeho největší přednost, protože Chris Kattan je na tyto role jako dělaný, a když už zklamou zelení zombies, tak je to právě on anebo vcelku pěkné gore, co táhnou tento snímek k lepším zítřkům. 50% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Zatímco se během přestřelky na šerifově obličeji objevuje zlověstný "zombie" make-up, krátce po přímém zásahu po něm není ani stopa. (Conspi)
  • Sestřelený Elmerův (James Denton) klobouk v 51. minutě letí dozadu, avšak střelec stojí za Elmerovými zády. Klobouk by tedy měl letět na opačnou stranu. (Terva)

Reklama

Reklama