Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

klerik 

všechny recenze uživatele

A: Boh predsa len existuje, B: Je na našej strane, C: Chce, aby sme vyhrali.... Áno, musí existovať, pretože toto je skvelá ukážka military sci-fi. Film bravúrne skrýva slabší rozpočet (likvidovanie chrobákov je skôr na úrovní "jednoduchej" dvojky), ale scenár je nečakane skvelý (zábavný). Okrem toho pribudli vysielania Federal network a sú rovnako sarkastické ako vo Verhoevenovej klasike. Fanúšikom SF svitá na lepšie zajtrajšky, kedže dnes už na poriadnu výpravnu pecku netreba toľké milióny dolárov... Chceš vedieť viac??? ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je VIDEO FILM, tak má skvělé fimové triky! Bohužel mne tam štvala herečka Jolene Blalock! Já jsem se prostě na ten její ksicht s napíchaným botulínem ve rtech, nemohl dívat - "huba, přes celý ksicht"! Jo a ještě jedna věc mne vytočila - propagace náboženství! Jako v každém filmu v poslední době! Když si dvě krávy klekly a začaly se modlit, tak jsem zuřil a když si ještě jedna z nich dala na závěr, podmínku mít svatbu v kostele, protože se dala na víru..... nevydržel jsem! Přál bych si, aby se už konečně OBJEVIL SATAN a všem těmto fanatickým pánbičkářům na světě ukázal, kdo je tu pánem! ........Jinak brouci skvělí! No, jako oddychový film doporučuji! ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,It's A Good Day To Die!" Brouci jsou zpátky a s nimi i démon černě hodnocených filmů Casper Van Dien a musím říct, že po hodně špatné dvojce se jedná o velice příjemné překvapení, kdy hlavně režisér docela slušně navazuje na Verhovena a pouští do hry starou známou ironii. Navíc si šikovně hraje se symboly (Prolínačka na tvář modlící se zoufalé dívky a střílející hlaveň ve tvaru kříže, přistávající jednotka jako svatozář) a docela si tak utahuje z náboženských fanatiků. Navíc režisér do hry pouští politiku, černý humor (Lopata-nejlepší přítel vojáka) a zmiňované náboženství, čímž dává Hvězdné pěchotě nový rozměr. K tomu se mu povedlo umíchat zajímavý vizuál (Písečná planeta atd.) se slušnými triky. Akce tu sice není tolik, co u Verhovena, ale díky zajímavým postavám (Hlavně Maršál Anoke) jsem se i tak dobře bavil. Škoda jen, že český podtitul Skrytý nepřítel a okatě podivné chování jedné postavy prozrazuje hned o začátku, kdo že to vlastně bude tím zrádcem. Jsou to hodně silné 3* ,ale za to, že jsem byl opravdu mile překvapen a viděl pěkné kozičky, přidám čtvrtou hvězdu, protože trojka si opravdu nezaslouží přibližovat se k hodně nevyvedené dvojce. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film, který se od druhého dílu kvalitativně zlepšil. Má lepší část režijní i scénáristickou. Opět si zde zahrál Casper Van Dien, jako v jedničce a dějově také spíše navazuje tento třetí díl na jedničku. Akce je však bohužel hodně mizerná a společně s velkou mírou propagandy (která je už sakra neoriginální) sráží zbytečně tento film. U poslední půl hodiny mi přišlo, jako by se tvůrci vystřídali, protože jak jinak si vysvětlit ten znatelný úpadek kvality, který ho směřuje spíše k odpadu? Nejlepším dílem této trilogie i nadále zůstává Verhoevenova jednička. 30% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Sledování Hvězdné pěchoty mi přerušil spánek, proto jsem viděl první polovinu v jeden večer a závěrečnou druhý den. Zatímco první půlka byla slibná, kvalitně zamaskovaná nízkorozpočtová "bomba" (nadsazené), druhá byla naprostá sračka. Jediné, co v druhé polovině drží tento film nad vodou, jsou opět velmi kvalitní reklamní masáže a propaganda. Van Dien si očividně užíval návrat ke své jediné pořádné roli v životě a trikař dělal v programu pro základní školy. Aby veškerá počítačová animace byla věrohodnější v roce 1997 než o 11 let později při současné technice mi nepříjde moc šťastné. Každopádně, scénář je správně ujetý a pokud by ho celý nepokazily megalomanské triky a příšerné herecké výkony v poslední dvacetiminutovce, tři hvězdy by si to zasloužilo. 44% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V českém dabingu je v souvislosti s cestováním vesmírem použito slovo „deformace“. Jedná se o velice nevhodný překlad slova „Warp“, které označuje metodu nadsvětelného pohonu pomocí deformace časoprostoru okolo lodi, ale v českých sci-fi překladech se toto slovo vždy používá pouze v původním znění (byť bylo například ve Star Trek - Nová generace z nějakého důvodu přeloženo jako „hyperpohon“). (vojtaruzek)
  • Jméno postavy Jingo (Cokey Falkow) je rovněž výraz označující osobu, která striktně prosazuje válku na základě patriotismu. (HellFire)

Reklama

Reklama