Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,It's A Good Day To Die!" Brouci jsou zpátky a s nimi i démon černě hodnocených filmů Casper Van Dien a musím říct, že po hodně špatné dvojce se jedná o velice příjemné překvapení, kdy hlavně režisér docela slušně navazuje na Verhovena a pouští do hry starou známou ironii. Navíc si šikovně hraje se symboly (Prolínačka na tvář modlící se zoufalé dívky a střílející hlaveň ve tvaru kříže, přistávající jednotka jako svatozář) a docela si tak utahuje z náboženských fanatiků. Navíc režisér do hry pouští politiku, černý humor (Lopata-nejlepší přítel vojáka) a zmiňované náboženství, čímž dává Hvězdné pěchotě nový rozměr. K tomu se mu povedlo umíchat zajímavý vizuál (Písečná planeta atd.) se slušnými triky. Akce tu sice není tolik, co u Verhovena, ale díky zajímavým postavám (Hlavně Maršál Anoke) jsem se i tak dobře bavil. Škoda jen, že český podtitul Skrytý nepřítel a okatě podivné chování jedné postavy prozrazuje hned o začátku, kdo že to vlastně bude tím zrádcem. Jsou to hodně silné 3* ,ale za to, že jsem byl opravdu mile překvapen a viděl pěkné kozičky, přidám čtvrtou hvězdu, protože trojka si opravdu nezaslouží přibližovat se k hodně nevyvedené dvojce. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Přesně na pomezí mezi 1. a 2. dílem = totální průměr. Jednička byla v mých očích geniální, dvojka oproti tomu holá zhovadilost. Trojka má konečně alespoň podobné aspekty jako jednička, což jest černý humor, satira a i ten Casper Van Dien sem prostě patří. Navíc jsou tu opět geniální náborové televizní spoty, které sice nedosahují kvalit těch u z prvního dílu, ale na druhou stranu tu máme geniální pěvecké vložky s hity jako "It's A Good Day To Die" nebo "Stop Bugging Me"(sice jen v titulcích, ale rád bych ji slyšel). Hlavní ženská hrdinka je sympatická asi jako osina v zadku, triky odpovídají rozpočtu, ale nemohu říci, že bych se nějak výrazně nudil (snad jen při zbytečně dlouhých konverzačních pasážích o víře apod.). Naopak jsem rád, že se série dokázala vyškrábat z hlubin filmového bahna, kam ji zavedl druhý díl a blahopřeji Neumeierovi k poměrně slušné režisérské premiéře a završení své scénáristické trilogie alespoň průměrným filmem. Čistých 50% zde na CSFD myslím plně vystihuje tento film... ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

O tři odhalené dámské hrudníky a jeden parádně zvrhlý náborový song (A Good Day to Die) lepší než absolutně mimózní dvojka, ale i tak pořád jen stupidní, nesmyslný a mizerně natočený direct-to-dvd blivajz. Minimum akce (ke všemu dost špatné), slabé triky a kulisy, dementní dialogy a postavy, dramaturgicky prapodivně vystavěný děj atd. Snad už žádné další díly nebudou, takové prznění si Verhoevenův kult vážně nezaslouží. 30 - 40 % ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejzvrhlejší,nejodpornější,nejprimitivnější a nejzfanatizovanější film všech dob! Casper Van Dien se sice vrátil do role Johnyho Rica,to je ale úplně jediné malinké plus,v téhle náboženské sračce,ano slyšíte správně...náááboženské!!!! Dien hraje ve filmu všeho všudy 20 minut,jinak ve filmu chodí po planetě plné brouků partička ochotníků,ve které vévodí uječená slepice,která pořád mele o spáse,bohu,hříchu,smilstvu a všemu vévodí vrchní církevní farař federace,jen totiž víra,víra,víra nás může spasit.Snad nikdy se mi nechtělo tak strašně u filmu zvracet.Náboženská propaganda,která nemá s Hvězdnou Pěchtou nic společného,za celý film se na začátku 2 minuty střílí a pak asi ještě jednou nebo dvakrát během celé stopáže. Dien na konci vleze s partičkou stejně dobrých herců do robotů vytvořených v adobe after efect 0001 a valí zachránit zbytky tý náboženský skupiny.Povede se mu zachránit jednu dívku,jedním výstřelem a to je konec kolem akce,konec filmu,konec mých nadějí že Dien má mozek a že Neumeier je člověk,není. 0%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jednotka pokračovanie nepotrebovala. Verhoeven ňou povedal všetko čo chcel a prípadný sequel bol len (logickou) honbou za prachmi. No ale, vole vole, to je Hollywood a tak vzniklo tuctové hororové akčné sci-fičko, značky B-Movie. Následne asi pán scenárista pochopil, že to satira bola tým skvelým na prvom filme a rozhodol sa na to nadviazať. A je to sranda! Béčko ešte väčšie než dvojka, vcelku vlastne komediálny trash a podľa toho to aj vyzerá. Neverili by ste aká je to blbosť... SPOILER! Jediné sci-fi čo poznám, kde hrdinovia porazia hlavného záporáka skrz modlenie sa :) "Ak si ma chceš vziať, budeme to musieť urobiť v kostole! Čo?? Som veriaca a to hodne!! Nikto neni dokonalý..." Guilty Pleasure ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V českém dabingu je v souvislosti s cestováním vesmírem použito slovo „deformace“. Jedná se o velice nevhodný překlad slova „Warp“, které označuje metodu nadsvětelného pohonu pomocí deformace časoprostoru okolo lodi, ale v českých sci-fi překladech se toto slovo vždy používá pouze v původním znění (byť bylo například ve Star Trek - Nová generace z nějakého důvodu přeloženo jako „hyperpohon“). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama