Reklama

Reklama

Pravdě podobný příběh Vladimíra Hučína

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2006, 28 min

Režie:

Martin Vadas

Obsahy(1)

Dokument ukazuje bezradnost české postkomunistické společnosti na pozadí příběhu justičního pronásledování Vladimíra Hučína, bývalého bojovníka proti komunistickému režimu a téměř deset let nejlépe hodnoceného důstojníka Bezpečnostní a informační služby (BIS). Před kameru předstoupili ti, kteří se okolo jeho pronásledování pohybovali - jako aktivní kladeči polínek na ohýnek nenávisti, tajemní osnovatelé spiknutí, hasiči požáru, občanští aktivisté, nebo jen pasivně přihlížející šokovaní občané a poslanci, kteří kontrolu tajné služby svojí účastí v komisi pro kontrolu BIS jen předstírají a vlastní odpovědnost jim téměř nedochází. Představitelé BIS nevyužili nabídku se v dokumentu vyjádřit, stejně jako František Bublan, bývalý důstojník BIS a nedávný ministr vnitra vlád Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka.
Osudy respondentů režiséra přivedly do různých prostředí od intimity individuálních rozhovorů až po interiéry soudních chodeb a jednacích sálů, exteriérů ulic i vládních budov, na místa politických shromáždění, do muzea i na jednání parlamentu. Zpívá písničkář Pepa Nos a Ali Weissová. Dokument byl natáčen od roku 2002 do července 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě dívání v roce 2020 úplně neaktuální a tak nezajímavé. Už si navíc vůbec nepamatují co to v tom roce 2006 vlastně bylo. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Sice dost jednostranný, ale když se s váma BIS a soudci nechtěj bavit, tak co naděláte, nic. Původně jsem chtěl dát za tři, ale potupné vynášení bývalích politických vězňů z chodby soudní síně mi přesvědčilo o přidání čtvrté hvězdy navíc. Dalším důvodem proč tomuto lehce nadprůměrnému dokumentárnímu snímku přidávám čtvrtou hvězdu je jeho zdejší značná podhodnocennost (2 x 2 hvězdy) a jeho aktuálnost. // http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp=10095359176&day=1165532400&time=01:30&ch=2&zanrf=all&puvodf=all&advanced=1&andf=Pravd%EC+podobn%FD+p%F8%EDb%ECh+Vladim%EDra+Hu%E8%EDna&nazvyf=1&aktualnif=1&archivf=1&backaddr=search ()

kurzan odpad!

všechny recenze uživatele

Ano jednostranne, to je prave to slovo, ktere tento vytvor nejlepe vystihuje. Pripomina mi to fasizujici atmosferu McCarthismu v povalecne americe...hruza a des aneb jak si pan Vadas (jako obvykle) hraje na vseveda a spasitele naroda pred rudou hrozbou...ten chlap by se mel jit lecit ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se ale myslím že tento příběh není zas až tak pravděpodobný, je spíš nepravděpodobný. Vladimír Hučín není v žádném případě hrdinou jako byla doktorka Milada Horáková. Vladimíru Hučínovi boužel nevadilo že jeho bomby mohou ohrozit nevinné a taky to byl zbabělec,který radši nechal za sebe zatýkat druhé lidi, jen aby na své činy nedoplatil sám, dle jeho slov totiž vůdce musí prežít a pěšáci přirozeně odpadají.(Viděno na sebeobhajovací a celkově egoistické besedě s výše zmíněným) ()

Reklama

Reklama