Reklama

Reklama

Heidi

  • Česko Heidi děvčátko z hor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh děvčátka z hor vypráví o osiřelé Heidi, kterou si k sobě vezme její teta a nechá ji přes zimu u dědečka v Alpách. Dvojice k sobě postupně najde cestu, ale když se teta v létě vrátí, odveze Heidi do města. Dívce se z hor nechce, i dědeček je z jejího odchodu roztrpčený, teta však slíbila jedné bohaté rodině, že se Heidi stane společnicí jejich nemocné dcery Kláry. Dívka se sice s novým prostředím záhy sžije, ale smutek po horách a po dědečkovi sílí. Nakonec se tam smí vrátit a horský vzduch možná pomůže také Kláře… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že u takového žánru nevydržím a nasraně to vypnu, jak to často dělávám. Tento romantický filmeček o malé holce a prudivém starci ( Max von Sydow ) je tak šikovně udělán, má poutavou hudbu i kameru, že jsem se dodíval do konce. Ach, kdyby svět takový byl! Clara chodila, hory hořely v západu slunce a lidi se měli rádi. Jenomže svět i lidé stojí bohužel za vyliž prdel a s tím je nutno počítat. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Celkem povedeně zfilmovaný nesmrtelný příběh o Heidi, děvčátku z hor. Výprava je jednoznačně parádní, hory tam opravdu byly. Hudba také výborná. Horší už to bylo s dialogy, některé se mi zdáli takové umělé a nepatřičné, ovšem zcela to vyvážili Max von Sydow a neuvěřitelná Geraldine Chaplin, na tu byla radost se dívat. Konec mi také přišel takový nějaký moc uspěchaný, což filmu uškodilo. Ale nemůžu hodnotit podprůměrně, protože jsem u toho neusnul a vydržel až do konce, a přitom jsem byl fakt hodně unavený:-) To se cení ne? ()

Reklama

saaaky 

všechny recenze uživatele

Typ filmu, kdy se nedělní ráno může u televize sejít celá rodina - od dětí (těch samozřejmě především) přes rodiče až po prarodiče (případně živočišstvo :-)). A jaký že bude výsledek? Nijaký, tento příjemný " snídaňový " film se nevnucuje vyusmívanou a přehrávanou dějovou linii, člověk se mnohdy i zasměje či aspoň pousměje nad osudem Heidi, avšak na druhou stranu ani nenabízí nijak převratný filmový zážitek, který by diváka emočně či jakkoliv jinak vyplýtval do posledního kousku filmu. Takže půl na půl :-) ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

proti 93 je toto splašený kůň deda:-) teta Detie je pěkná mrcha , děda Alf Max von Sydow je krásný dědek :-) souhlasím s tahitem, že 1993 byla lepší :-) 3 body za blbý scénář to se režizérovi moc nepovedlo, Max von Sydow , Sebastián a babička jsou však vynikající na rozdíl od ostatních herců ,všechno zkurvil režisér deda:-) 4.4.2o2o ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Možná jsem očekával více. Osobně si myslím, že ve srovnání s televizní verzí z roku 1993 je tato filmová adaptace slabší, ale nuda to nebyla. Navíc podle mého názoru a možná to zní trochu bezohledně, ale hlavní představitelka Heidi mne moc neoslovila. Měl jsem z toho pocit, že nezachycuje zdaleka vše co je v knize. Kouká se na to celkem dobře, ale jak jsem již napsal, nic víc podstatně nového tato verze nepřinesla, spíš méně. Výraznou osobností byl zde Max von Sydow v postavě strýce Alpa. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama