Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Solidní psychologické drama s jemnou příchutí thrilleru: Gary Oldman má kdesi v odlehlé části Španělska starý dům, do kterého kromě své přítelkyně pozve i dvojici známých - manželů na prahu rozvodu. Co najdou muži při lovu v polorozpadlé lesní chatě? Podívejte se sami, rozhodně se nejedná o šťastný nález a místní rodina to chce za každou cenu zpátky... Film klade značný důraz na vztahy a nelze mu vyčítat předvídatelnost, naopak - pár překvapení se najde. Atmosféra izolovaných lesů je příjemná, Gary Oldman je v roli sebevědomého hostitele přirozený, ovšem dvojice manželů se na můj vkus chová nelogicky, hloupě, chvíli bez zjevného důvodu lžou, chvíli jsou zbabělí, chvíli mají zase mesiášské komplexy, provokují a za okamžik jsou neviňátka... Protistrana se rovněž chová podivně a jejich motivace mi nebyla úplně jasná. Celá ta nevyjasněnost a matoucí chování jednotlivých postav mi poněkud lezlo na nervy, nemohu tedy s čistým svědomím udělit čtvrtou hvězdičku, ikdyž bych moc ráda. Ve své podstatě nejde o nijak výjimečný snímek, byť je ve spoustě ohledů sympatický. 66% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto filmu mám lehce rozporuplné pocity, ale převažují klady. Možná to bude tím, že filmy podobného ražení moc nesleduji, takže nemám v malíčku, jestli vykradl jiné snímky, možná taky Garym :-), jehož jsem skalním fanouškem. Každopádně film má atmosféru, poněkud zvláštní konec, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Pokud při koukání nevaříte ani nehrajete PC hry, musíte cítit to napětí ve vesnici, do které přijede pár cizinců, z nichž naštěstí jeden mluví španělsky, takže izolace není úplná. Chtěla bych vidět tu delší verzi, která zřejmě není k sehnání, protože mi tam chyběly některé souvislosti, např. proč ti vesničani schovávali to děvčátko a taky samozřejmě ten konec :-). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je dobrej herec,ale hraje v hodně zvláštních filmech.Ten začátek připomínal drama dvou manželskejch párů a řešení jejich problémů.A já se nudil.Pak se objevila holčička s deformací,kterou začali hledat chlapi s puškama,a já přemejšlel,co z toho vyleze .Ale měl sem bujnou fantazii,protože to vysvětlení,proč ty lidi dělali to co dělali je tak jednoduchý,že sem byl zklamanej.Kdepak evropský filmy,tam nic,co nepřipomíná skutečnost,nehledejme.A proto mě evropskej film(kromě vyjímek)nebaví.40%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Strašáci Plivou na tvůj hrob:) Aneb další variace na téma podivných vesničanů v podivném městečku. V temném lese na Vás nečeká žádný strhující děj s šokujícími zvraty, nýbrž se jedná o zcela průměrně zpracované téma. Film však disponuje slušným hereckým obsazením, zejména tím mužským, jistou atmosférou a krásnou přírodou. Gary Oldman a Paddy Considine táhnou celý děj, jak svými charaktery, tak výkony. Na druhé straně je zde Virginie Ledoyen, která je tou nejotravnější postavou v celém příběhu. Možná půvabná, ale jinak zcela nesympatická, protivná, nechápavá a věčně ustěžovaná. Zato slyšet Garyho mluvit španělsky, je blaho pro uši i zrak:) Závěr je takový nijaký a kdo očekává nějaký ten šokující závěrečný zvrat, bohužel se nedočká. Spravedlnost bude vykonána a hříšníci učiní pokání nad svými činy:) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama