Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu sice není nikterak originální, ale je nabitý osobitým kouzlem, houstnoucí atmosférou a dobře zvoleným hudebním doprovodem. Možná si řeknete, že jste něco podobného viděli už stokrát, ale není tomu tak. Opět zde sice máme skupinu lidí, kteří nabrknou několik vesnických buranů, kteří je potom budou nahánět po lese jenže španělský režisér do tohoto filmu zasadil především psychologický útok na vaše mozkové buňky, než brutalitu, krvavé cákance a lesní masakr. Nic z toho zde totiž nečekejte, jinak budete dost zklamáni. Základním pilířem je skvěle vybrané prostředí španělského venkova a přilehlých lesů. Tento fakt hodně pomohl i slušně zvládnuté kameře, která byla většinou přesně tam, kde být měla. Atmosféra filmu se postupně měnila z odlehčené po napjatou a skončila psychologickým nátlakem. Na konci filmu sice zůstane spousta nevysvětlených otázek, ale jinak má snímek docela rychlý spád. Bohužel jak už jsem podotkl úplný závěr je dost zmatený a mě osobně se moc nelíbil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Eh, ne že bych čekal, že to bude nějaká syrová řežba, již herecké obsazení mi našeptávalo, že se to bude držet trochu zkrátka, ale že až takhle? Příběh by i šel, ale celkově mi vyzněl dost do ztracena, dost šilhal a ještě více šibalsky pomrkával na všechny strany, jednou, že to bude něco buranského, pak, že rape and revenge (vysvlečení Virginie - ne že bych si stěžoval!!! - do spodního prádla mi přišlo neskutečně samoúčelné, prvoplánovité a okaté - potěšilo mě ale, že od dob Saint Ange krásně přibrala), pak naháněcí drama - a nakonec to vlastně nebylo pořádně nic ani jedno a jen se to utopilo v bezduchíém mixu všeho toho bez špetky atmosféry. Ano, absenci atmosféry považuji za asi největší nešvar toho filmu, který nevyváží ani uchvacující příroda (ty lesy jsou fakt parádní), dobrá hudba, sedmesátkové retro (ty zvony, ty zvony), Virginie Ledoyen a povedený výběr herců (Oldman mi ve své roli moc neseděl navíc mě až iritovalo, jak debilně se jeho postava chovala, když utíkala před "lovci" a místo, aby se před nimi schovávala, skákala přímo před ně, jen aby ji viděli). Řekl bych, že se film, ve snaze otevřít se širšímu publiku a moc netlačit na pilu vzdal a promarnil šanci. Vlastně mi u něj chybělo již jen oznámení, že je natočen podle skutečných událostí. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama