Reklama

Reklama

VOD (1)

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (193)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tady byl americký fotbal ještě v plenkách. Vadilo mi, že občas ty scény vypadaly jak vytržený z grotesky, hodně tomu napomáhala i ta hudba. Zas až tak zajímavej film to není. Clooney nikdy nepatřil mezi moje favority a navíc jsem čekal, že to víc bude o tom sportu a ne o senzacechvtivé reportérce Reneé. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, co tohle bude zač, jelikož s Clooneyho dřívějším režijním počinem Milujte svého zabijáka jsem měl celkem nemalý problém jej strávit. Byly neopodstatněné. Leatherheads, jakožto retro komedii, nechyběla nápaditost a přímo sršela svěžím vtipem přesně dle mého gusta. Clooney-režisér si s příběhem o profesionálním americkém fotbalu v plenkách pěkně vyhrál a jelikož mu nejspíš zbyla dostatečná zásoba energie, vyhrál si i coby Clooney-herec před kamerou a to s takovým šarmem, že zastiňuje zbytek hereckého ansámblu, dokonce i Renée Zellweger, jejíž výkon je protentokrát jen mile sekundující. Navíc bylo znát, že se rozpočet pohyboval ve větších číslech, což umožnilo ruku v ruce s dobovou hudbou Randyho Newmana, aby z filmu atmosféra dvacátých let přímo dýchala. Nemám americký ani žádný jiný fotbal rád, ale ani to mi nebránilo si tento chutný pamlsek opravdu vychutnat. 90% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Stylová retro atmosféra, vkusné originální vtípky, lehce plynoucí děj a převážně sympatické postavy ... v příjemně uvolněné vyprávěnce o sportu - a o jeho (ne)nápadné proměně na byznys … o novinařině - a o jejích ne zcela korektních metodách … a v neposlední řadě o lásce - a o všech úskalích, která přináší. Hraje fair i unfair ... tak, jak to v životě chodí. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda staré romantické komedie z 30 let a zdá se, že George Clooney je na tom podobně. Natočil totiž velice stylový film, který dodržuje daná pravidla - jednoduchý příběh, vtipné dialogy a kousek morálního poselství ohledně manipulace s pravdou. Podařilo se mu udržet rytmus celého vyprávění, dobovou atmosféru i typově přesné herecké obsazení. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Clooney opět dokazuje, že je dobrý nejen před kamerou, ale i za ní a téma si na to nevybral zrovna lehké. Povedlo se mu však zachytit dobovou atmosféru a spolu s technickou stránkou lahodící divákovu oku, hudebním doprovodem jazzových tónů Randyho Newmana, popichující novinářkou ztvárněnou Renée Zellweger a samozřejmě svým charismatickým projevem se mu podařilo stvořit kvalitní žertovnou podívanou z prostředí amerického fotbalu. Výborné jsou především dialogy mezi Dodgem a Lexie, na kterých film také dost staví. Každý má sice s válečným hrdinou Carterem Rutherfordem jiné záměry, ale jejich vzájemné škádlení a postupné sblížení, dává prostor pro jejich herecký koncert. Výsledný dojem však sráží celková nevyváženost snímku, trochu pomalejší tempo a fádní konec. Film typu sportovní komedie nebude zrovna Cloonyho krevní skupina, ale nakonec přeci jen v Leatherheads spatřuji slušnou podívanou., která bohužel místy nudí a tak sráží výsledný dojem trochu dolů. (6/10) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl (od r. 2005), ve kterém současně účinkoval. (Rodriguez)
  • Film byl nominován na ESPY jako nejlepší sportovní film. Nominaci však neproměnil. (Rodriguez)
  • Když na konci odchází Dodge Connelly (George Clooney) od skupiny oslavujících hráčů, má celý dres od bláta, přestože byl předtím omyt vodou. Když se pak objeví v dalším záběru, je jeho dres na hrudi už zase tmavě modrý. (fisus)

Reklama

Reklama