Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šílený vědec během experimentů s nebezpečným virem prováděných na nevinných lidech stvoří netvora. Tento netvor uteče z laboratoře a započne krvavé žně mezi obyvateli jednoho městečka… (LIVINGDEAD)

Recenze (43)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Právě jsem dostal chuť vydloubnout ti oči a sníst je!" ,,Huhhh!" ,,Neboj, dokážu ji potlačit..." Jako komedie dobré! Nový Re-Animátor to sice není, ale podobnost by byla. A ti gumoví/digitální krocani! Pardon, měli to být supi, ale mně přišli jak kondoři zmutovaní na krocany. Úvod a závěr je skvělé céčkové maso, mezi tím je parta mladých magorů naháněna krvelačnými pixely. A nechybí ani obří pijavky! Potěšila death metalová diskoška (i když já raději dark wave), kde má kapela zvířecí hlavy a křoví obstarává děvečka oblečená v černé síťovině točící při tom ohněm. Mutant má v hlavě šroubovák a žije! Přibylo mu tam kladivo a žije! Je propíchnut pilou a žije!....a konečně slabé místečko..ocelová trubka v análu ukončí jeho život. Ne, téhle komedii musím dát 4*, už dlouho jsem se tak nenasmál! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je pro mě dost nepochopitelné, proč po takovém maximálním splatteru nekope Robert Kurtzman ve stejné lize jako Rodriguez a spol. Ten chlap dostat na film více peněz, tak to všem geniálně natře. Po tomhle filmu je však pro mě géniem. Mně se líbil od něho už jeden film, ale tam se ještě krotil. Tady to rozbalil na plný pecky a koule od první do poslední minuty. Je to šílená brutál jízda, co kašle na vážně laděnou strunu a na nic a na nikoho nebere ohled. Jen záplava gore. Šílený a zneuznaný ruský vědec provádí uprostřed lesů zvrhlé pokusy na lidech, ale jak už to tak bývá, vše se vymkne kontrole. Je to chlápek, který by pro vědu neváhal obětovat vše, protože celý svět nenávidí a touží ho zaplavit smrtícím virem. To se mu sice podaří, ale omezí se to jen na blízké okolí. Jedna z pokusných obětí kontaminovaná jím vyvinutým mutagenem zuřivosti umírá a její ostatky sežerou supi, kteří nákazu roznesou po celém okolí. Ve filmu pak následně po jejich útoku nepřežije skoro nikdo. A nejsou to jen draví ptáci, kteří roznášejí mutující nákazu, ale prakticky každý, kdo navštíví les a přijde s nimi do styku, respektive s jejich zobáky. Parta mladých lidí pořádající ve zdejších končinách rock párty je ideálním krmivem pro rozmazlené a nenasytné ptáčky. Ve filmu chcípají staří, mladí i děcka. Zběsilé tempo, které režisér nasadí, nepolevuje až do závěrečných titulek, jedna brutální a krvavá scéna střídá druhou a vražední supi nejsou nepovedení (s ohledem na rozpočet), ale naopak velmi stylový a mutanti zase perfektně bizarně úchylní. Nejlepší herecký výkon podal skvělý Andrew Divoff v roli nezastavitelného vědce. Je to přece jen hororový veterán a na rozdíl od ostatních už má bohaté zkušenosti, ale většina ostatních herců byla postupem času také perfektní. I přes svoje mimořádné kvality srovnatelné s nejlepšími splatterovými filmy, se tento film tady nedostane do červených čísel. Ty mají předplaceny čurákoviny Harry Potter a spol.. Jenže oproti tomuhle kousku mistra Kurtzmana, jsou to napomádované sralbotky. 100% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takovej digitální bordel, už jsem v Hororu dlouho neviděl. Amatérská, brutální slátanina, s roztřesenou kamerou, kde za pochvalu stojí jen masky, těch zmutovaných a sem tam povedené, vtipné Gore, ale jinak jsem se po celou dobu chytal za hlavu a ptal se sám sebe, na co se to vlastně kurva dívám. Před patnácti lety, bych to možná jako levnou, krvavou zábavu doporučil, dnes už určitě ne. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Uveďme si na rovinu jeden fakt a to, že táto "Zúrivosť“ je nehoráznym béčkovým brakom, ktorý nemôže nikdy prehryznúť niekto, kto nezasvätil minimálne svoje detstvo nekonečným hororovým orgiám. Divák, ktorý ma jasno si isto zaspomína na Reggieho z kultovej série Phantasm, na ktorú je tu krátka narážka znásobená i osobnou prítomnosťou pána Bannistera, ktorý sa v posledných rokoch šťavnato rozbieha v brakových luhoch a hájoch. Rage mohla byť maximálna úletová pecka, nebyť zmutovaných supov, ktoré si vyhradili v minutáži až prílišný priestor, a ako už kolega spomenul, evokujú filmy štúdia TROMA, trebárs kaufmanovku Poultrygeist: Night of the Chicken Dead. Úvodné minúty filmu sú kráľovské, no neskôr nás čaká rada klišé s postupne vymierajúcou bandou tínedžerov, ktorých jediným diskusným predmetom sú sexuálne a drogové šarády. Vzhľadom na nízky rozpočet by filmu prospelo výraznejšie využitie interiérov, teda laboratória šialeného vedca v neprehliadnuteľnom predstavení Andrewa Divoffa. Scény, v ktorých sa vyskytuje trojnásobne zvyšujú zábavnosť, no po úvodnom krvavom kolotoči si dáva dlhodobú dovolenku a nahradzujú ho spomínaní operenci, čím film výrazne trpí a moje hodnotenie je tým pádom viacej než zaslúžené. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi těžko hodnotí, protože na jednu stranu to je příšerná nuda, ale kdyby se pod tento film podepsala TROMA a divák ho bral jako nízkorozpočťák, tak ho v pohodě skousne ... Ale ono i tak se jedná prostě o vydařený kousek. Jednoduše jak to popsat ...? MASAKR !!! Jeden velkej šílenej GORE-SPLATTER masakr od začátku do konce. Krev, různý tekutiny, tečou pomalu z obrazovky, počet brutálností nebere konce. Rozšmelcovaná těla, umlácené a snědené děti, zombie, agresivní ptáci (něco jako sup) co párají oběti na kusy, atd., atd. ... Jenže film má příšerné dialogy, herci úžasně přehrávají a spousta věcí je doplněna digitálními efekty, což je fakt někdy hrůza, do toho tam běhají zombie "gumáci" apod. A proč teda nakonec dávám tak vysoké hodnocení? Protože je to prostě zábavné! Ten film se nebere vůbec vážně, dělá si srandu ze sebe i z diváka, obsahuje tolik gore, co jsem neviděl roky (něco jako ve své době třeba Bad Taste (1987) apod.) a hlavně pořád se něco děje. To je prostě výborné, že furt je nějaká akce a furt lítaj střeva, cáká krev, všichni řvou, sekaj a nabodávaj se čím se dá, sranda tam je ... Prostě já se výtečně bavil, vypnul jsem mozek, řekl si "Jo, je to prostě taškařice ... jako před léty řada splatterů." a po závěrečném masakru byl vyloženě spokojen. Berte to moje hodnocení ale opravdu s rezervou, pro někoho to může být slátanina non plus ultra, ale mě ten film fakt strašně bavil, tak proč ho zbytečně kritizovat ... ()

Zajímavosti (1)

  • V jedné ze scén Ben (Reggie Bannister) mluví o filmu Phantasm (1979). Představitel Bena Reggie Bannister si ve snímku Phantasm (1979) sám zahrál. (Campbell)

Reklama

Reklama