Reklama

Reklama

Keurosing

Trailer

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Severní Koreje, kde žije rodina Jong-suka. Jong-suk pracuje v uhelných dolech za hrozných podmínek a málo peněz. Jeho rodina je na pokraji vymření a trpí různými nemocemi. Jong-sukova manželka onemocní, proto se Jong-suk okamžitě musí dostat k lékům, které by jí zachránily život. Pověří tedy svého syna Čuna, aby se postaral o maminku, zatím co on bude pryč. Avšak komunistický režim nedovoluje cestovat za hranice Severní Koreje, proto se Jong-suk musí stát uprchlíkem. Uprchne do Číny, odkud se dostane na Jihokorejskou ambasádu, kde získá jihokorejské občanství. Po příjezdu do Jižní Koreje Jong-suk tahá za všechny provázky, aby dostal svoji rodinu ze Severu. Povede se Jong-sukovi dostat rodinu do Jižní Koreje? Uzdraví se mu manželka? A bude celá rodina zase pohromadě? (TylerGage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

tombac 

všechny recenze uživatele

Smutné drama na jedné straně obsahuje prvky tradiční korejské podoby žánru (filtry, kýčovité záběry, tlak na city), na straně druhé poměrně autenticky zobrazuje drsný život (spíše přežívání) běžných lidí v Severní Koreji, včetně nelidských podmínek v pracovním táboře. Nečekejte hlubší výpověď, ale působivý mainstream natočený na základě skutečných událostí, v němž se moc optimismu nedořežete. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Říkají li vám doma Čuně, je to ještě v pohodě, maximálně si z vás ostatní děti dělají prdel. Říkají li vám doma Čuně a jste ze Severní Koreje, prdel si z vás nikdo nedělá, ale žádná výhra to taky není. Říkají li vám doma Čuně, jste ze Severní Koreje, otec rube uhlí a matka profesionálně vykašlává krev, máte dost velkou šanci na to, že v prdeli opravdu budete. Totálně. A to nejen proto, že vám rodiče při nejbližší příležitosti naservírují vašeho nejlepšího přítele. Na česneku. *** Castingově přesný ťamanský chlapeček s kukučem flašinetářské opičky rozehráva sociální melodrámu tak tklivou, že by se i Maryčka Magdónová stydlivě krčila v koutě pro trapné komediální postavy. Pan Bezruč by zajisté zamáčkl slzu a začal by svou novou sbírku "Korejské písně" asi takto: "Z Nula+KK v pchjongjangském slamu slyšíme chrchlat chlapcovu mámu // Z lopoty než otec vrátí se z večera, s matkou již lomcuje akutní tubera // Zaplakal Čun Jong-Suk ... " ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU TADY PROSTĚ JEN SEDĚT A NIC NEDĚLAT…“ /// …řekl taťka, zbalil si svejch pět švestek a zdrhl do Číny. Bída a hlad sebou totiž zároveň přinášej utrpení… Vo trampotách jedný rodinky. Já vám nevím, na mě to působilo silně podbízivě. Jong-Suk běduje nad nepřízní Boha – co mu jako mám kurva říct? Děti v lágru – hnus. Sice realita, ale tak nějak obyčejně natočená. Pak ta snaha o citový vydírání, která nezná meze, a při který emoční stránka stejně selhává. Nesnižuju hrdinství lidí z KLDR žít v zemi zkurvené. Jen bych čekal větší vtáhnutí do reality. Tak jako uměj uplíst z hovna bič třeba Iránci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám, kde na cestě z KLDR nechal tesař díru. 2.) Hledám film, kterej vypráví o tom, že než žít v KLDR, tak je lepší umřít. 3.) Thx za titule ,,Vojta Pitra“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Severní Korea nabízí život v té nejšedivější šedi, jakou si jen můžeme představit. Na světě je více nesvobodných zemí, ale Severní Korea je jednoznačně tou, které nejvíce přeji demokracii. Korejci jsou milí a strašně zajímaví lidé a zaslouží si důstojný život. Tenhle film je docela silným příběhem o rodinné lásce a beznaději. Zaslouží si býti viděn na celém světě. Všude, kde si lidé myslí, že se mají špatně. Všude, kde lékaři protestují, že nechtějí 40 ale 80 tisíc měsíčně. Všude, kde se vyhazují zbytky jídla do koše a lidem to nevadí. za tenhle film velmi děkuji. Při jeho sledování jsem snídal párky, ale cítil jsem se strašlivě provinile. A to je asi účelem tohoto snímku. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je rozumné psát něco bezprostředně po shlédnutí filmu. Mísí se ve mě pocity nenávisti k celému světu s pocity beznaděje a smutku. Pozorně jsem si přečetla komentář molotova o projekci filmu v kongresu USA, kde si páni hezky poplakali a poté se rozešli posouvat figurkami lidských osudů, které mají ve svých rukách.... (a pokud by mezinárodní situace dovolila, vyřešili by to vojenským zásahem ve jménu míru). ..... Já jsem asi fakt úplně mimo, ale já prostě tento svět nechápu. Proč si lidé navzájem tak strašně ubližují, kde se tyto vlastnosti v lidech berou? Jak se někdo může takhle chovat k dětem? Fakt by mě zajímalo, jestli se to někdy změní nebo se to bude muset vzít z gruntu znova. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Peter Beck, výkonný ředitel Americké komise pro lidská práva v Severní Koreji, o filmu řekl, že je to nejlepší natočený film na toto téma. (molotov)
  • Od natočení filmu do jeho uvedení v kinech uběhly čtyři roky. (molotov)
  • Některé výrazné scény se filmaři rozhodli z filmu vystřihnout, protože je považovali za natolik šokující, že by jim v Jižní Koreji nikdo nevěřil. (molotov)

Reklama

Reklama