Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurátorka Nataša přijíždí do kláštera restaurovat a zakonzervovat stárnoucí malby, zvláště pak obraz Panny Marie. Má roztomilou dcerku jménem Evženie, která trvá na tom, aby ji neoslovovali zdrobnělinami. Film je vyprávěn hlasem a často i z pohledu této pětileté dívky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

darwin 

všechny recenze uživatele

Jan Jakub Kolski znovu vykouzlil filmek se zádumčivou a jedinečnou atmosférou. Tentokrát přidal i pestrou paletu vůní a krásnou historickou architekturu kláštera v Niemodlinu a městečka Głogówek. Jaśminum je dalším výjimečným filmem výjimečného a talentovaného režiséra. Kolského ruka řídí film nezištně, ale jistě, režisérovi navíc pomáhají sympatičtí herci. Zvláště Franciszek Pieczka si střihl geniální roličku. O hereckém umu Janusze Gajose není třeba vykládat. Silných 70% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Milý film s úsměvně duchovní poetikou a nadhledem (i podhledem ;-) k věcem lidským - ale tááák strašně moc rozvleklý, že i ty vůně všechny stačily během projekce vyčňuchnout... Škoda. . . . Pro našince zase navíc s díky českotelevizáckému dabingu odvanutým kouzlem, přičemž pitomci výrobci si myslí (jak už to tak u nás v dabingu bývá), že musí cosi vylepšit a malé holčičky (v českém znění jakási Kateřina Popovičová) přece musí přeslazeně žvatlat a kuňkat a... To už docela i čímsi zase zavání... . . . Chtělo by se vidět v původním znění a s titulky, možná bych s tou originální jasmínovou atmosférou cítil potřebu jednu voničku přidat... - - - P.S. A jen tak mimochodem, který blb tu psal ten text coby "Obsah"? "Restauratérka" s vámI konverzujíc vám tak leda prodá konzervu takzvaně "přes ulici" než by restaurovala a konzervovala - a tady by někdo zas zasloužil přes smradlavou papuli, mudrlanti... %-o - - - - - (Poprvé viděno 4.10.2011 na >vyčichlém prostoru< , hodnocení 79., komentář zde jako desátý - 4.10.2011) - - - - - - - - - - Mimo mísu (5.10.2011): Slůvko "restauratérka" po mém komentáři ejhle hnedle opraveno na "restaurátorku", to mě tedy těší, že někdo tak pečlivě studuje mé čerstvé komentáře, ještě by se zasloužilo poděkovat igitátorovi, když už se na něj chodí i žalovat... %-] ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

pro mě první film Jana Jakuba Kolského dopadl dobře. Poetické ladění zpříjemňoval citlivý příběh z prostředí kláštera a jeho obyvatel. Artovost dílka je vyšší, takže není určen pro každého a většinu by odradilo zejména pomalé tempo. Já jsem si však odnesl z filmu dobrý pocit, i když moc veselý není, ale je natočen s nadhledem s mírnou ironií [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Divný film, situovaný do kláštera v malé obci Jasminow. Děj sledován očima malé holčičky (!), vytváří se tu i vůně lásky pro kadeřnici ve městečku a podobné blbosti. Dochází i ke zjevení sv. Rocha. ----- - - - Kolského tvorbu nemám vůbec rád (jeho Pornografii považuji za projev novodobého zvrhlého umění), ale díval jsem z povinnosti alespoń na formální stránku tohoto paskvilu, který - světe div se - dostal v Polsku jakási ocenění. Budovu kláštera Jasminow tu ve skutečnosti představoval renesanční knížecí zámek v Niemodlinu. Pro zajímavost, před vstupem byly dobře vidět sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína Pad. Restaurátorku obrazů hraje Kolského manželka Grazyna Blecka. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Mniši jsou prostě pásci! Jeden cituje Amarcord, druhej posiluje a třetí utekl ženě před oltářem. A ten film je prostě překrásný. Jedna vizuálně čistý a jednak voní. Hrají zde velmi zásadní roli vůně a povedlo se, že jsou téměř opravdu cítit. Navíc spousta i u nás velmi známých tváří, často v sebeparodujících miniroličkách. (spousta a často = 2) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama