Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí. Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka.... Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit... Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni... Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (854)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když už jsme v tom hodnocení, měl bych začít něčím pozitivním, a tak tedy potvrzuji, že Olze Kurylenko to opravdu sluší a v některých scénách je neodolatelně sexy tak, že vzdáleně připomíná moji manželku. Za druhé, akční scény jsou nasnímané řemeslně dobře, jenže to je v dnešní době už v rámci žánru prakticky povinnost, takže zbývá to ostatní. Scénář je tradičně blbý, jak už to v rámci téhle produkce většinou chodí, takže se nevyhne spoustě logických nesmyslů, místy nesnesitelnému pozérství - viz scéna likvidace překupníka zbraní alias bratra ruského prezidenta, pitomé přehnanosti nezranitelnosti hlavního hrdiny a jeho superschopností, ale to všechno by bylo tak nějak v rámci hry a žánru skousnutelné. Jenže tenhle typ snímků stojí a padá s obsazením hlavní postavy, no a tady je zkrátka a dobře náš hrdina necharismatický. Je navíc jako vykonavatel atentátů páchaných pokud možno nenápadně a s elegancí přehlédnutelný asi jako chlapeček, který by do třídy základní školy přišel s kalašnikovem v ruce. Vůbec celá ta tajemná Organizace v pozadí má směšné rituály a podivnou uniformitu, která ji činí snadno identifikovatelnou a pro filmového diváka směšnou. No a aby žánrový fanoušek bral svého akčního hrdinu vážně, měl by být mnohem tvrdší a charismatičtější. Celkový dojem: 20 %. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O dost krvavější „Jason Bourne“ po depilaci vlasů, natočený podle příručky „Jak vykrádat scenář a přitom se tvářit originálně.“ Od Bournea se tady krade nejenom hudba a tak trochu i koncept (zabití ruského politika, pronásledovaný hlavní hrdina vždy o krok napřed), ale i některé scény, z nichž asi nejvíc do očí bijící je Hitmanova analýza okolních hostů v restauraci a výčet všeho, co si při vchodu zapamatoval :o). Ono by to tak ani nevadilo, kdyby zde byla alespoň jediná scéna, kvůli které by stálo za to opakovaně zmáčknout tlačítko PLAY. Není to nuda, ale vyšumí z hlavy dříve, než řeknete ´Hitman´. A k hlavnímu hrdinovi, který bez skrupulí střelí člověka zezadu do hlavy, si horko těžko mohu vypěstovat nějaké sympatie. Hru jsem nehrál a ani po tom dvakrát netoužím. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Pokud mně zradíte, najdu Vás a zničím s celou budovou…. PŘÍBĚH:***sledujeme vraha, který nemá charisma a policistu, který po něm jde. JE TO PRÁCE ŠPINAVÁ A ON JE NEJLEPŠÍ. O tom se bude (budou) snažit nás přesvědčit oba. Vyložená oddechovka. A ne stupidita a tak se nemá cenu v tom víc pitvat./ HUMOR:jeden pokus o hlášku je zoufale málo./ AKCE: ***rychlý střih, exploze člověka. Efektní vraždy i přestřelky. I díky akci se T.Olyphant stává postupně ,,snesitelnějším./ NAPĚTÍ:není. Nemá to atmosféru./ Přesto těch 90 minut uteče celkem v pohodě. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Páni, tak tento film mě mile překvapil. Nejprve jsem byl hodně skeptický, všichni psali, jak je to hroznej film a jak to vůbec není věrohodný herní předloze a navíc Timothy Olyphant? Vůbec mi tam neseděl, ale zmýlil jsem se. Sám jsem si tam představoval holohlavýho Jeffa Bridgese, tak jak vypadal v Iron Manovi. Jenomže hlavní slabina se stala velkou předností a Timothy to zvládl bravurně. Proč se tenhle film nelíbí fanouškům herního Hitmana? To je věc, kterou já nedokážu říct. Já nejsem fanouškem hitmana, hrál jsem zběžně dva díly a pořádně si zahraju teprve Absolution. Přesto, že už je to dávno, co jsem hitmana hrál, stejně jsem ve filmu poznal mnoho scén, u kterých se autoři inspirovali. Pár věcí o něm vím. Je to holohlavý agent 47 s kódem na zadní části hlavy, nosí černý perfektně padnoucí oblek s červenou kravatou, je mistr převleků, perfektně ovládá bojová umění a všechny druhy zbraní, nemá soucit a vždy dokončí svou práci. To všechno se ale ve filmu objevilo, tak proč se to fanouškům nelíbilo? Však i ten stealth se tam projevil, ne že ne. Ano jistě, hrdina musel vyznít filmově, takže mu přidali emoce a holku, kterou má ochraňovat. Ale jestli právě kvůli tomuhle se jim to nelíbí, tak už nevím, co by se jim mělo líbit. Podobně je to u Prince z Persie, mě se líbil, ostatním ne. Asi holt nemám vysoký nároky. BTW : Ta scéna, jak Hitman skočí oknem do pokoje, kde děti hrajou na playstationu právě hitmana, je naprosto boží! ... 90% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Průser se nekoná. Dovolím si dokonce odvážně tvrdit, že Hitman patří mezi ty lepší herní adaptace, snad proto, že krom pár "third-person" záběrů zvysoka kašle na nějaké (u podobných snímku často nucené a křečovité) odkazování ke svému digitálnímu předobrazu a místo toho přichází s celkem normálním (čti ohraným a nezajímavým) příběhem o konspiraci mezi nejrůznějšími vládními i nevládními organizacemi. Scénarista odvadí svou práci tak na čtyřicet procent, rejža na padesát a oba dávají okatě najevo jak moc se inspirovali od Bournea (to však zdaleka nejvíc platí pro hudbu). Ale čert to vem, spád má Hitman dobrý a mít k tomu ještě zapeklitešjí děj, lepší postavy/herce (Olyphant aspiruje na ocenění Plyšáček roku) a lépe zvládnutou akci, měli bychom před sebou slušný akčňáček. Takhle je to jen šedivý průměr. 50% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Keď Agent 47 (Timothy Olyphant) prerazí okno do izby, kde deti hrajú konzolu Playstation, si môžte všimnúť že hrajú hru "Hitman". (smolicek04)
  • Ačkoli je Hitman adaptací veleúspěšné hry, jeho producent Luc Besson tvrdí, že nikdy žádnou videohru nehrál. (Pumiiix)
  • Favoritem na post skladatele byl pro produkci Jesper Kyd, který byl podepsán pod všemi díly hry. Nakonec ale hudbu složil Geoff Zanelli. (Satan)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (více)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (více)

Reklama

Reklama