Reklama

Reklama

Koro no dai-sanpo

  • Japonsko コロの大さんぽ (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Japonsko, 2002, 14 min

Obsahy(1)

Koro no dai-sanpo se řadí mezi krátké animované filmy Studia Ghibli uváděné pouze v tokijském Muzeu Ghibli. Tento snímek byl promítán dokonce jen po krátký čas. Vypráví o štěnátku jménem Koro, které jednoho dne opustí svou malou majitelku a vydá se prohledat svého obydlí (to bylo inspirováno prostředím kolem Studia Ghibli). Miyazakiho fanoušci mohli snímek vidět jednou i za hranicemi Japonska - v roce 2002 byl uveden společně s Kujira Tori na Newyorském filmovém festivalu pro děti. (Fabienne)

(více)

Recenze (2)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděno v mini-kině Ghibli Muzea, Mitaka, Tokio. Po zhlédnutí jsem usoudila, že se sice jedná o roztomilý snímeček z rukou samotného Miyazakiho, avšak z nějakého důvodu mě nechytl za srdce, ani se mě nijak nedotknul. Myslím, že vinu můžu příkládat tomu, že hlavní postavou je zde pes. A protože jsem z těch lidí, co nemají psy v lásce, tak ať se jedná o jakýkoliv film, pokud je hlavní postava pes a tématem je láska k tomuto stvoření, nějak to na mě nepůsobí. Ovšam to je můj osobní problém. Jinak bych to označila za pěkný krátkometrážní film pro děti a snad i některé dospělé. ~(2,7)~ ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a vyloženě dětský příběh o zatoulaném štěnátku by dospělého diváka (mě ^^) nijak výrazně neupoutal, kdyby se neodehrával v místech, která dobře znám, neboť jsem v jejich blízkosti rok skoro denodenně chodil do školy. Když jsem, nic netušící, viděl "svou" vlakovou stanici a trať, "svůj" potok, "svůj" kopec a park, hopsal jsem na sedačce vzrušením a bedlivě zkoumal každý snímek filmu. Higaši-koganei rulez! :) ()

Reklama

Reklama