Reklama

Reklama

Hoshi wo katta hi

  • Japonsko 星をかった日 (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Japonsko, 2006, 16 min

Obsahy(1)

Hoshi wo katta hi (The Day I Harvested a Star) se řadí mezi další Miyazakiho krátké filmy, které fanoušci mohou vidět pouze v Muzeu Ghibli v Tokiu. Navíc zde návštěvník může za svou vstupenku zhlédnout jen jeden snímek. Hoshi wo katta hi vypráví příběh o fiktivním světě Iblard. Chlapec Nona putuje pouští, potká Ninyu a začne žít na její farmě. Jednoho dne získá výměnou za vypěstovanou zeleninu semínko hvězdy a rozhodne se ho zasadit... (Jimmmy)

(více)

Recenze (3)

Jelly 

všechny recenze uživatele

viděno před 14 dny v Ghibli muzeu v Tokiu. je fakt, že většina návštěvníků byli asiaté, ale i tak nás tam cizinců bylo nemálo. nevím tedy, proč tam ty anglické titulky nejsou, dialogů tam bylo docela dost. krásně šlo rozeznat, kdo rozumí, když jistá postava řekla něco vtipného: sál propukl v řehot, jen část obecenstva se rozpačitě rozhlížela kolem sebe... film je to krásný a pochopit se dá i bez porozumění textům. ale je to škoda. rovněž mě mrzí, že už ho nikdy neuvidím. mimochodem, film si tam člověk nevybírá (jak jsem si myslel), promítá se v měsíčních cyklech vždy jeden pro všechny návštěvníky. na nás vyšel tento, v prosinci už bude jiný. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Viděno v Ghibli Museu. Krásný lyrický příběh, jak už to lidé z Ghibli umí, bohužel promítáno jen v japonštině. Námět trochu připomíná jednu epizodu z halloweenských speciálů Simpsonových:) ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama