Reklama

Reklama

Castro Street

(festivalový název)
  • USA Castro Street
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1966, 10 min

Obsahy(1)

Motivem pro kinematografii ikonického pohybujícího se vlaku protkaný portrét ulice ve čtvrti blízko ropné rafinerie v Kalifornii skládá rytmickou koláž, v níž zmnožuje pohledy na pádící nákladné vozně i ubíhající svět vně vagonů a vrství barevné detaily do unikavých struktur vnitroměstských znaků a pohyblivých figur. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (3)

dwi 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutý sanfranciský experimentátor Bruce Baillie promítnul v 60. letech obavu ze světa vytvořeného člověkem do řady konfrontačních filmů. V Castro Street se zaměřuje na cestu parní lokomotivy č. 3463 skrze vizuální prvek. Časté dvojexpozice, kombinování negativu a pozitivu, modro-červeno-žluté tónovaní přispívá k navození syrového dojmu hlavně u industriálních detailů (trubky, kolejnice, mašina..). Po 10 minut je vidět, že Baillie je na vrcholu tvůrčí dráhy. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Deset minut pohledu na industriální krajinu v pohybu v 5 barvách a s pár vizuálními efekty (negativ, snad zpětná projekce..), nic víc, nic míň ale asi těžko něco víc od tohoto typu avantgardy čekat takže za 4 do začátků. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

V úvodu hovoří Anker a Brakhage. Míhání ostrých i rozostřených obrazů z různých stran. Příjemně se na to dívá. ()

Reklama

Reklama