Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle obvykle nedělám, ale zde musím. Hodnotím to i přesto, že jsem to neviděla až do konce, protože to nešlo! Já, ač jsem k parodiím velmi schovívavá, a občas mě dokáží smíchy až rozbečet, tady jsem jen valila oči nad tou absurdností. Tam nebyl žádný vtípek, jen trapné shazování filmů, které už něco dokázaly. No komu by přišlo vtipné, že v parodii na "Karlíka a továrnu na čokoládu" je myšlenka, že sladkosti dělají z lidí? Asi jsem ze staré školy, ač je to u mě k podivu, ale tohle mi k smíchu nepřišlo. Není v tom ani žádná metafora, která by mohla být náznakem vtipná. A takhle to šlo pořád dokola. Třeba u Tupírů jsem se i zasmála, protože se mi líbilo, jak si pohráli s dialogy a vzaly je doslova.. třeba scéna, kdy otec říká své dceři: "Nechal jsem tvůj pokoj tak, jak jsi ho opustila." a potom záběr, jak dcera vejde do miminkovského pokoje. Absolutně mě tahle scéna odrovnala. A to je ten druh vtipu, který v parodiích vyhledám a který jsem zde absolutně postrádala! Proto hodnotím tím nejnižším ohodnocením. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Návod, jak udělat vtipnou komedii bez vtipů. Tvůrci naládovali kupu trapnosti do každé scénky, kam se naládovat dala. A pokud je té trapnosti v některém okamžiku opravdu hodně, tak se lze zasmát. Není to ten smích, že by vám to přišlo vtipné. Je to spíše smích, který vás nutí zamyslet se nad tím, zda je někdo opravdu tak blbý, že dovede vymyslet takovou kokotinu. 1* ()

Reklama

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

podobne ako date movie...sracka, kt. sa dokonca chyta aj na hnacku v tych horsich casoch crevnej chripky...je sice pekne, ze tvorcovia chcu zparadovat vsetky zname film minuleho roku, ale vobec sa im to nedari. skoro vsetky sceny su trapne a uspavajuce a dokonca aj ty predstavitela sirotok vyvolavaju penenie a amok...marne som teda dufal ze sa zamsejem..asi uz chceme vela od tvorcov parodii ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mou „výhodou“ u této sračky bylo to, že jsem většinu toho co zde bylo (no prý se tomu říká parodování) minul zcela bez povšimnutí, takže přestože jsem byl zhnusen samotným dějem, nebyl jsem pohoršen, že si tu dělají prdel z dalších kýčů (pro mnohé obdivovaných filmů, sérii) jako jsou Harry Potter, Narnia, Karlík a jeho továrna na čokoládu…na nic z toho jsem se nikdy nedodíval až do konce. Ubohost v tomto podání však byla zcela zřejmá, nicméně jsem se tu alespoň párkrát zasmál. Spíš však tvůrčí tuposti viz Piráti z Karibiku, Mel Gibson, Paris Hilton, nebo X-Men, než aby šlo o kvalitní porci zábavy. Jedno se jim však musí nechat, narazil jsem tu na pár pěkných kočiček, které alespoň na malou chviličku dokázaly upoutat mou pozornost. No a pak samozřejmě nešlo přehlédnout Stiflerovu mámu. Tohle bohužel zřejmě nepobaví ani dvanáctileté, protože ti budou uraženi, jak oba režiséři zprznili jejich filmové modly, které zdobí jejich pokojíčky na plakátech… ()

Ilicka odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný šit, důsledně vykrádající všechny větší hity posledních let, neinvenční, nechutný, odporně odehraný... Zajímalo by mě, odkud vytáhli představitele veškerých rolí... Celou dobu jsem se zmítala na pokraji nevěřícného (WTF???) úsměvu a zvracení a zkracovala stopáž pomocí rychloposuvu... Ale ani ten nebyl dost rychlý. Bohužel. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)
  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)

Reklama

Reklama