Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku děsná trapárna a skoro sem to až chtěl vypnout, což sem naštěstí neudělal a fakt nelituju, scény s Harrym Potterem a jeho výcvik byly naprosto brutální a i další zprodovaný scény filmů z poslední doby sou většinou děsně zábavný, ale je pravda, že i v tý druhý půlce se najdou fakt otřesný kousky a úplnej konec je už nuda, ale za těch pár naprosto dokonalejch scén si to zaslouží ty 3* ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já bych byl všema deseti pro takovýhle filmy, ale scénář a režii by si museli vzít na starosti nějací uvědomělejší lidi. Tyhlety shity plný blití a scén, které popírají zbytek děje, už mě fakt neba. Mrtvola, co vstane a nejednou začne tančit?! Ženský se v jedný scéně usekne hlava, a v druhé už jí má zase?! Zbavte mě už někdo těhle nímandů za kamerou, tady furt končí potencionálně zajímavě náměty někde v loji. A to je škoda. Dyť on ten celkovej koncept by nebyl vůbec špatný. Jen to chce dělat parodie a ne retardie. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, různorodé postavy, moderní hudba, celkem povedené zpracování, český dabing -něčeho mohlo být víc, něčeho zas míň, celkově to mělo ještě větší potenciál/// Sám se divím, ale dalo se na to dívat. Po Děsném dojáku a Superhrdinovi jsem si zvykl, že tyhle filmy opravdu za moc nestojí (někdy nestojí za nic). A tak i když jsem byl dříve na tento film natěšen, dnes jsem před začátkem filmu raději všechna očekávání zavrhl. Protože je to zase o tom samém: vykrádání jiných snímků a snaha o parodování všeho možného. Zde především Letopisy Narnie, ale taky Šifry mistra Leonarda, Karlíka, Pirátů z karibiku, Hadů v letadle, Harryho Pottra, X-meny, ale film se trošku dotkne i Borata, Supermana, Shreka, Bonda. Někdy se bohužel dotkne jen náznakem (v případě Supermana to zamrzí). No a taky je naškodu, že většina replik byla použita už v traileru (hlavně ty nejlepší), takže film pak stojí na příběhu a jak to tak známe ten spíš padá. I když? Tady se tvůrcům jakš takš podařilo jednotlivé filmy do sebe pospojovat a i když někdy dost bláznivě, tak se to dá snést. Některé scény jsou ujeté, jiné fekální a některé trapné (ale není jich mnoho). Záleží taky jak máte nakoukáno, i podle toho se budete bavit. Já se na film díval ve čtyřech, takže sme se s kamarády bavili./// Celkem 63%/// Nejlepší okamžik: "Hele borci to je Stiflerova máma" a vzápětí ve filmu "ty jo to je Stiflerova máma" :-)) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, je to debilita nehorázná ale já jsem se příjemně bavil. Ze začátku má film vskutku dobře našlápnuto, je vtipný a i jsem se zasmál parkrát. Hodně se mi líbila parodie na Karlíka a továrnu na čokoládu. Potom se to přesune do Gnarnie, kde to bohužel začíná být lehce nudné a ztrací to tempo. Co se mi dále líbilo, tak to byla hip hopová hudba a byl jsem rád když jsem slyšel ( a to hned dvakrát ) písničku Promiscuous Girl od Nelly Furtado. Ale herecké výkony byli hrůzostrašné. Film mi celkem rychle utekl a určitě jsem se při něm bavil více, než u Scary Movie 4!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ale i když má takové hodnocení jaké má, já se smál. Velkej biják je směs nesmyslů, které dohromady dávají relativně povedený příběh, až se při sledování člověk diví, že při smíchání takových filmů dokáže vzniknout příběhově vcelku povedená parodie a tím celý film rozhodně nekončí. Parodií na různé filmy je opravdu požehnaně. Pokud se vyznáte v americkém bulváru tak rozhodně pochopíte většinu vtípků. Minimálně. Druhá věc je zparodování řady osobností jako je například Willy Wonka, Jack Sparrow, Borat, James Bond a nepřeberné množství dalších hrdinů, kteří se dočkali svého alterega právě v tomto filmu. I když většina je samozřejmě nuda, řada jich je ku mému překvapení opravdu povedených. Nejlíp na tom je ale Pirát Jack Swallows, ten teda překvapil, až jsem se divil, co autoři dokáží vymyslet. Čekal jsem dost otřesnou kravinu plnou nechutných věcí, které spíše trapností zamrzí, ale fakt je, že nechutností se člověk bohužel dočká, ale v klidu je dokáže přejít. Ten konec totiž rozhodně stojí za to. Mišmaš neskutečných kousků spolu dávají dohromady praštěnou komedii, u které jsem se ALE opravdu od srdce občas zasmál. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)
  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)
  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)

Reklama

Reklama