Reklama

Reklama

Špionážní thriller z prostředí FBI byl natočen na základě skutečných událostí. Mladý agent O´Neill je pověřen sledováním svého nadřízeného Roberta Hanssena, který, jak se ukáže, už léta pracuje pro ruskou stranu…  V květnu 2001 byl zatčen Rober Hanssen, agent amerických tajných služeb a specialista na IT zabezpečení, který byl později usvědčen z patnáctileté spolupráce s ruskými špióny. Šlo o největší informační průlom v dějinách USA.
Americký špionážní thriller vypráví příběh mladého agenta FBI Erica O'Neilla, který je pověřen, aby sledoval svého nadřízeného Roberta Hanssena kvůli podezření ze sexuální úchylky. Eric však zjistí, že je to věřící katolík a věrný manžel, a začne k němu vzhlížet s úctou jako k „prototypu“ vzorného amerického občana. Když však posléze vyjde najevo pravda, musí vedle nepříjemného prozření a manželské krize řešit také dilema, jak nezklamat dobrého přítele a zároveň poctivě plnit pracovní povinnosti...
V hlavních rolích držitel Oscara Chris Cooper a Ryan Phillippe, režii má Billy Ray. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

F.man 

všechny recenze uživatele

Mno tak tohle překvapilo. Od Breach jsem nečekal naprosto nic - thriller z prostředí tajných služeb - to jsme viděli už tolikrát. Billy Ray však ukázal režisérský um a vytvořil komorní, rozhovorovou pátračku se vším všudy. Chris Cooper v hlavní roli předvádí, že je poměrně nedoceněný a měl by dostávat více prostoru. Jeho mimika a řeč obličeje je naprosto parádní. Hůře už je na tom Ryan Phillippe, ovšem v mnoha situacích hraje i on dobře. Jedná se tedy o takový ten pohodový filmeček, s dobrou režií, dějem i hereckými výkony. Nemám proč nedát 4 hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický špionážní thriller z prostředí FBI, kde má mladý čekatel na agent odhalit protřelého veterána z vyzvědačství. Jako plus hodnotím ústřední hereckou trojici Philippe-Cooper-Linney, zejména Cooper odvedl vysoký standard. Bohužel převládají mínusy ať už se jedná o napětí, ketré je veskrze žádné nebo, a to zejména, o kolísavé tempo. 60% ()

Reklama

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Náboženské moralizování nesnáším. A pokud ho zabalíte v opravdu velkém množství do 'Podle skutečné události' špionážního příběhu, kde se tím špionáž dostává na vedlejší kolej, tak ho nesnáším ještě víc. O tom údajném největším zrádci USA jsem se nedozvěděl téměř nic a o údajných škodách, jež způsobil a které se raději nepodařilo vyčíslit, pomlčím, protože je mi jasné, že to co udělal za těch 25let oficiální služby pro americké služby, organizace, úřady a inteligence má nesčetněkrát větší hodnotu, což už nikdo neřekne, hlavně, že je zameteno a jede se dál. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda, která graduje absurdním chováním hlavních protagonistů. To, že jsou agenty FBI, chladnokrevní špioni, či zapálení věřící, by jim neuvěřilo ani malé děcko. Pozor Spoiler: Ty spousty výmluv (proč se agent FBI hrabe ve věcech svého nadřízeného, proč jede jednoznačně pomalejší "zkratkou", proč se zničeho nic chová roztržitě a přehrává), které mu zkušený špión baští jak přemaštěné italské špagety, jsou opravdu na ránu a výsměchem zdravému rozumu (potažmo inteligenci samotné). A proto dávám lepší jednu hvězdičku. ()

chef 

všechny recenze uživatele

Asi treba povedať na rovinu, že sa nejedná ani tak o politický thriller typu Scottovho Enemy of the State ako o drámu hodnotiacu morálne pohnútky v realistickom obraze sveta, ktorý nas obklopuje a zdanlivo sa nás netýka. Réžijne je film zvládnutý na obstojnej úrovni a Ray ma držal v napätí, aj na vzdory tomu,že som vedel aký bude Hanssenov koniec. Týmto dôvodom bola postava nového uchádzača o post agenta s už klasickým obrazom pracovníka tajných služieb s rozpadajúcim sa osobným životom. Osobne som si užil Cooperove umenie v úlohe, ktorá mu proste sadla. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • V priebehu svojej 22 ročnej kariéry špióna prezradil Hanssen 50 ľudí. Troch z nich KGB popravila. (Smok)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama