Reklama

Reklama

Špionážní thriller z prostředí FBI byl natočen na základě skutečných událostí. Mladý agent O´Neill je pověřen sledováním svého nadřízeného Roberta Hanssena, který, jak se ukáže, už léta pracuje pro ruskou stranu…  V květnu 2001 byl zatčen Rober Hanssen, agent amerických tajných služeb a specialista na IT zabezpečení, který byl později usvědčen z patnáctileté spolupráce s ruskými špióny. Šlo o největší informační průlom v dějinách USA.
Americký špionážní thriller vypráví příběh mladého agenta FBI Erica O'Neilla, který je pověřen, aby sledoval svého nadřízeného Roberta Hanssena kvůli podezření ze sexuální úchylky. Eric však zjistí, že je to věřící katolík a věrný manžel, a začne k němu vzhlížet s úctou jako k „prototypu“ vzorného amerického občana. Když však posléze vyjde najevo pravda, musí vedle nepříjemného prozření a manželské krize řešit také dilema, jak nezklamat dobrého přítele a zároveň poctivě plnit pracovní povinnosti...
V hlavních rolích držitel Oscara Chris Cooper a Ryan Phillippe, režii má Billy Ray. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

chef 

všechny recenze uživatele

Asi treba povedať na rovinu, že sa nejedná ani tak o politický thriller typu Scottovho Enemy of the State ako o drámu hodnotiacu morálne pohnútky v realistickom obraze sveta, ktorý nas obklopuje a zdanlivo sa nás netýka. Réžijne je film zvládnutý na obstojnej úrovni a Ray ma držal v napätí, aj na vzdory tomu,že som vedel aký bude Hanssenov koniec. Týmto dôvodom bola postava nového uchádzača o post agenta s už klasickým obrazom pracovníka tajných služieb s rozpadajúcim sa osobným životom. Osobne som si užil Cooperove umenie v úlohe, ktorá mu proste sadla. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Celú kauzu okolo Hanssena si matne pamätám z médií, bol svojho času okolo toho dosť veľký humbuk. Musím priznať, že Breach ma dostal a fest bavil- od začiatku až do úplného konca! Cooperov herecký výkon nemôžem nazvať inak ako excelentný. Príbeh je značne zjednodušený, no inteligentne spracovaný, v určitých momentoch nepríjmene dusný a napínavý. Mám rád špionážne filmy a tento radím bezpochyby do toho najlepšieho za posledné obdobie...4,5*/5 ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Náhodou objevený thriler a velice příjemné překvapení. V komorní rovině se odehrá psychologický příběh dvou lidi - starého zkušeného dvojitého agenta, který pracuje v FBI, je silně věřící, rodinně zaměřený a přesto už 22 let donáší druhé straně. Proti němu stojí mladý nováček, který se snaží nezničit si křehké manželství, dostat se na vysněné místo agenta a hlavně přežít proti mazanému protivníkovi. Vše se odehrává v rámci dialogů, psychologie a oba dva herci jsou strhující. Ostatní dotváří přirozené křoví, které nevystupuje do popředí, ale je důležité. Zkrátka pro mě skvěle natočený thriler, který je tak akorát - není přehnaně efektní ani nudný. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Příběhům natočeným podle skutečných událostí se snažím vyhýbat, protože jim prostě a jednoduše nevěřím. Důvodem pro mou účast při projekci tohoto snímku byl Chris Cooper v hlavní roli. Cooper ve filmech málokdy dostává prostor odpovídající jeho talentu. V tomto případě dokázal vytvořit nejednoznačnou postavu zrádce vlasti s vysoce vyvinutým charakterem a svým charismatem si hravě tento v podstatě průměrný film ukořistil pro sebe. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Psychologicky líčené profesní dospívání mladého čekatele na hodnost agenta CIA. Zpočátku dost nudný příběh drží na hladině výborný herecký výkon Chris Coopera (Hanssen) a přitažlivý Ryan Phillippe. Ovšem s předvídatelným, naivním až hloupým scénářem si tvůrci neporadili. Zejména v postavě nepřítele vlasti bych očekával kvalitnější portrét a ne jenom novinářskou karikaturu hodnou úvodníku Rudého práva. Námět byl využit tak na 50%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Eric O`Neill odišiel od FBI v máji 2001. S manželkou Juliannou teraz žijú vo Washinghtone, kde Eric praktikuje právo. (Smok)
  • Auto, na ktorom jazdí Robert Hanssen (Chris Cooper) a ktoré mu kvôli prehliadke rozoberú agenti, je Ford Taurus GL. (Laslo)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno